Slovenija
14 ogledov

Obeta se 200 novih delovnih mest

Skoraj 17 hektarjev velika industrijsko-podjetniška cona Vrtača bo dobila pet no Žurnal24 main
Cona Vrtača. Podjetja bodo delala le ob ustrezni elektroenergetski oskrbi.

Občina naj bi v kratkem razprodala zemljišča v industrijsko-podjetniški coni Vrtača. Zdaj prodajajo še zadnje, 2.500 kvadratnih metrov veliko zemljišče, za katerega imajo dva interesenta, sicer pa v cono že prihajajo štiri nova podjetja, je povedal župan Ivan Bukovec in izpostavil, da se s tem obeta okoli 200 novih delovnih mest. Dve podjetji naj bi začeli svoje prostore graditi že ta mesec.

Prodajali poceni
Lani zanimanja za industrijsko cono ni bilo veliko predvsem zaradi nekakovostne prometne povezave Bele krajine z osrednjo Slovenijo in nekakovostne elektroenergetske oskrbe, na kar tamkajšnji prebivalci vlado opozarjajo že dlje časa. Tako je Občina Semič, da ji je uspelo razprodati industrijsko cono, zemljišča prodajala poceni. "Kvadratni meter smo prodajali po od osem do 11 evrov," je pojasnil Bukovec.

Težave z elektriko naj bi rešila država. Kot je dejal, je vlada ob zadnjem uradnem obisku v Beli krajini obljubila, da bodo od Ručetne vasi do industrijske cone do konca tega leta potegnili daljnovod, ki naj bi v Semiču omogočil tri megavate moči. Naložba je po navedbah župana ocenjena na 300 tisoč evrov. "Zdaj čakamo na državo. Če teh sredstev ne bo zagotovila, bodo ta podjetja šla delat drugam," je še izpostavil in dodal, da je brezposelnost v občini zdaj 16-odstotna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.