Slovenija
330 ogledov

Obeta se maratonska razprava: 16 ur in 40 minut

Vlada seja vlade Janez Cigler Kralj Vlada RS
Šestnajst ur naj bi predvidoma trajala interpelacija zoper ministra Janeza Ciglerja Kralja.

Poslanci imajo na voljo kar 16 ur in 40 minut za razpravo, uspeh interpelacije, ki so jo vložile LMŠ, SD, Levica in SAB, pa je malo verjeten.

Vlagatelji iz štirih opozicijskih strank ministru za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janezu Ciglerju Kralju očitajo neodgovorno delo v času epidemije covida-19 na področjih domov za starejše, delovnih mest in socialnega dialoga, pika na i pa je bila dodelitev sredstev na razpisu ministrstva Zavodu Iskreni, katerega soustanovitelj je bil.

Minister očitke zavrača. Kot je navedel v izjavi za STA, so v dani situaciji z velikimi napori in ob izdatni finančni podpori domovom naredili vse, kar se je dalo. Razprava v DZ bo po njegovi oceni priložnost, da predstavi opravljeno delo.

Vlada RS Simona Kustec Slovenija Interpelacija: To je povedala Kustečeva po tem, ko je preživela glasovanje

Glasovanje o interpelaciji je pričakovati ponoči oz. v petek zgodaj zjutraj. A za zdaj kaže, da ministrov položaj ni ogrožen in je pričakovati podoben izid kot pri Kustečevi. Za uspeh interpelacije je potrebnih najmanj 46 poslanskih glasov, štiri predlagateljice pa jih imajo skupaj 39. Poslanec SD Dejan Židan je sicer že ob vložitvi interpelacije napovedal, da je ne bo podprl.

Tudi v SNS so napovedali, da proti ministru ne bodo glasovali. V poslanski skupini DeSUS ravnanja poslancev ne napovedujejo vnaprej, v primeru Kustečeve so bili trije njihovi poslanci odsotni, eden je bil pri glasovanju vzdržan, eden pa je ministrico podprl. Da se bodo postavili v bran ministru Ciglerju Kralju in glasovali proti interpelaciji, je pričakovati tudi od koalicijskih poslancev SDS, SMC in NSi.

Vlada RS Simona Kustec Interpelacija Slovenija "Po neprespanih nočeh ni bilo časa niti za dnevni obrok"

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.