Slovenija
8727 ogledov

Obeta se prometni kaos, še ena prenova na obvoznici!

Obnova ceste Dars
Urejenih bo več obvozov.

Obnovitvena dela na nadvozu Dunajske ceste nad ljubljansko obvoznico se nadaljujejo. Od jutri, 20. maja, do predvidoma 1. junija 2023 bo promet na nadvozu potekal po enem voznem pasu v vsako smer, iz priključnih cest pa bo možno le zavijanje desno.

Obvozi bodo urejeni po Štajerski in Vojkovi cesti, Baragovi in Dimičevi ulici, Ulici 7. septembra in po Slovenčevi ulici.

Vse udeležence v prometu prosijo za razumevanje in upoštevanje prometne signalizacije. Celovite informacije o mobilnosti in zaporah cest v Ljubljani lahko spremljate na našem portalu aktualnih prometnih informacij PROMInfo.

Prenova nadvoza Dunajske ceste nad ljubljansko obvoznico poteka v sodelovanju z Družbo za avtoceste v Republiki Sloveniji (DARS), ki izvaja prenovo konstrukcije nadvoza, Mestna občina Ljubljana pa površino.

Izvajalec del je Kolektor CPG. Vrednost pogodbe je 2.447.690 evrov od tega je delež MOL 1.097.712 evrov.

V okviru prenove bodo izvedli rekonstrukcijo voziščne plošče, vgradnjo dilatacij, zamenjavo krova, lokalno sanacijo spodnjih površin prekladne konstrukcije, vgradnjo nove odvodnje, sanacijo vmesnih in krajnih podpor. Zamenjali bodo ograje, hodnike, robnike, uredili odvodnjavanje na objektu in obnovili vse komunalne vode pod objektom (vročevod, plinovod, vodovod, telekomunikacijski vodi, električna napeljava). Uredili bodo prometno signalizacijo pred objektom in na njem, prometna ureditev po prenovi bo ostala enaka.

Komentarjev 4
  • jakec1575 14:09 19.maj 2023.

    V tujini se taki projekti izvajajo tipicno v 48urah ali najvec v enem tednu z 24urnim delom, ki je tu na dunajski mogoc. S predfabriciranimi elementi in vrhunsko gradbeno organizacijo. Glede na to, da dars pajaci niso sposobni sami organizirati ...prikaži več niti pijanke se ne bi cudil, da bojo pacali 6mesecev. Slovenija, moj doma. Leglo negativne selekcije na odgovornih mestih

  • YaKo 13:04 19.maj 2023.

    Seveda, vinjete je portrebno podražit. Ljudje preživijo na AC todi 30% več časa, kot bi normalno trajala pot. Če hočejo čakat v koloni naj še plačajo. Bu__i darsovski.

  • 4krogci 12:19 19.maj 2023.

    Kaj kaos bo zaradi tega kilometra, ki ga bodo prenovil? Pejte mimo Zagreba….prvo delo na cesti v dolzini 20km!, drugo pa v dolzini 7km!!! Pa vseeno nekako laufa

Sorodne novice