Slovenija
47159 ogledov

Obeta se sprememba pri koriščenju turističnih bonov

smučišče Krvavec
Možnost uporabe turističnih bonov naj bi razširili na še nekatere druge storitve.

Na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, ki ga vodi Zdravko Počivalšek, naj bi po poročanju časnika Delo razmišljali tudi o tem, da bi za turistične bone omogočili nakup smučarskih vozovnic.

Sneg na območju Kočevja Srednjeročna napoved Slovenija Prihaja zima, snežilo bo tudi po nižinah!

Razširitev namena turističnih bonov na nakup smučarskih vozovnic, kar bi pomagalo gorskim smučarskim centrom, naj bi bi bila ideja v vladi pred sprejemanjem sedmega protikoronskega zakona (PKP7). 

Vavčerji za šport, kulturo in muzeje?

Ta naj bi sicer tudi zmanjšal nekatere birokratske ovire in poenostavil delo od doma. 

Bled Turistični boni Popotnik Več kot milijon ljudi še ni unovčilo bona, jih bodo sploh lahko?

V vladni posvetovalni skupini po poročanju Dela sicer razmišljajo tudi o razširitvi turističnih bonov ali uvedbi novih vavčerjev za vadnine, šport, kulturo, muzeje in sejme.

Smučarska sezona pod vprašanjem

Vprašanje, kdaj in ali sploh bomo odprli smučarsko sezono zaradi slabe epidemiološke situacije, sicer ostaja odprto. "Zaenkrat imamo precej močan 'lockdown', velikih možnosti za odpiranje te dejavnosti ni," je o odpiranju letošnje smučarske sezone pretekli teden dejal uradni vladni govorec za covid Jelko Kacin. "V vseh tistih alpskih državah, kjer se je prvi val dogajal v povezavi s smučišči, je zagotovo še veliko več rezervacij do tovrstne dejavnosti."

Kanin | Avtor: Javni zavod Sončni Kanin Javni zavod Sončni Kanin

Bogdan Lipovšek Slovenija "Hotelirji bodo prihodnje leto nižali cene"

Poudaril je, da se iščejo širše, evropske rešitve. "Epidemija zadeva vse alpske države," je poudaril Kacin. "Tu se bo treba uskladiti in preprečiti, da bi bila ta dejavnost bila ena od izvorv za nadaljnje širjenje virusa in epidemije."

Avstrija nasprotuje predlogu Merklove

Nemška kanclerka Angela Merkel je predlagala, da bi smučarska središča letos ostala zaprta, saj se je virus spomladi razširil prav iz smučarskih središč, a mnoge države njenega predloga nepodpirajo. Močno mu nasprotuje Avstrija, za katero je smučarska turistična sezona gospodarsko zelo pomembna. 

Bled Slovenija Bodo bone podaljšali? Tako odgovarjajo zdaj.

Turistični boni so zdaj namenjeni zgolj plačevanju prenočitev z zajtrkom. Prvotno je bilo predvideno, da jih morajo upravičenci porabiti do konca letošnjega leta, a je ministrstvo za gospodarstvo že napovedalo, da jih bodo podaljšali v naslednje leto. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • reunecor 22:50 30.november 2020.

    www︎.︎Marbie︆.︆net - odličen prrojekt za odrasle, ki želikko najti partnerja za sseks

  • Avatar Sarah_Hernandez
    Sarah_Hernandez 20:11 30.november 2020.

    Na spletu s prenosnim računalnikom zaslužim velik0 denarja (100 € do 200 € / h). Prvi mesec sem prejel ček za 28536 €, t0 spletno delo je preprosto in en0stavn0, ni mu treba iti v pisarn0. ... >>>>> www.MagnifyIncome.Com

  • marsal22 13:11 30.november 2020.

    Turistični boni so v Sloveniji velik krivec za eksplozijo okužb !