Slovenija
15 ogledov

Obljuba: "Pred gradnjo bomo rešili zaplet

razno 12.11.13. Zarica, Kranj, Drulovka, Orehek, cistilna naprava, Komunala Kran Maja Kalan
Gorki. Terminski načrt gradnje čistilne naprave na Zarici decembra. Če se sploh bo zgodila.

Kranj. Vodstvo Mestne občine Kranj (MOK) je zadovoljno z vsebino zbora krajanov Drulovke in Orehka, ki so ga organizirali v sredo. "Naslednji koraki so usmerjeni k pridobitvi okoljevarstvenega soglasja in nato gradbenega dovoljenja, z vso močjo pa se bomo trudili, da bi bil projekt izveden v skladu z zadovoljstvom vseh vpletenih," obljubljajo na občini. Terminski načrt za nadgradnjo centralne čistilne naprave Kranj, ki je predmet težav, pričakujejo decembra.

Zatika se v Drulovki

Kot smo poročali že v torek, so nekateri krajani nezadovoljni z netransparentnostjo postopkov, med drugim z dejstvom, da so 22 Drulovčanom na občini ponudili nekakšno "odškodnino" – manjše plačilo komunalnega prispevka v zameno za neovirano gradnjo nove čistilne naprave na Zarici.

"Zapleti morajo biti pred gradnjo razrešeni," zagotavljajo na občini, pri tem pa upajo, da "lastni interesi ne bodo prevladali nad tako izjemno javno koristjo". Ob nepridobitvi okoljevarstvenega soglasja in posledično gradbenega dovoljenja bi namreč občina ostala brez sredstev iz evropskih kohezijskih skladov, kar pomeni, da nove čistilne naprave za Kranj ne bi bilo, saj MOK lastnih sredstev nima dovolj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.