Slovenija
2887 ogledov

Obratovalni čas omejen le še na teh mestih

ljubljana23.05.09, stara ljubljana, gostinski lokali, stari trg, foto: nik rovan Nik Rovan
Ukrepi se sproščajo, omejen delovni čas velja le še na enih mestih, je sprejela vlada.

Spremenjeni odlok o začasnih omejitvah ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Sloveniji, ki ga je danes izdala vlada, bo veljal od 21. do vključno 27. junija. Z njim se na območju celotne Slovenije sproščajo vse dejavnosti ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom, razen nekaterih izjem z dodatnimi pogoji, so po seji vlade sporočili iz urada vlade za komuniciranje.

Pogoj obveznega testiranja zaposlenih bo še vedno veljal pri opravljanju storitev higienske nege (npr. storitve frizerskih salonov, kozmetične ter ostale dejavnosti salonov za nego telesa, pedikura, manikura) ter nezdravstvenih svetovalnih in terapevtskih storitvah, storitvah strokovnega oz. poslovnega izobraževanja in usposabljanja (npr. inštrukcije, jezikovne šole, strokovne delavnice).

Testiranje zaposlenih bo obvezno tudi pri obratovanju igralnic, igralnih salonov in prirejanju posebnih iger na srečo, pri sejemskih in kongresnih dejavnostih, gostinskih dejavnostih priprave in strežbe jedi in pijač ter pri dejavnosti nastanitvenih storitev in storitvah nočnih klubov in diskotek.

Omejen čas za diskoteke in klube

Po novem bo obratovalni čas omejen le za dejavnosti nočnih klubov in diskotek, in sicer od 5. do 24. ure, pri katerih je zahtevan tudi pogoj PCT za potrošnike.

Igralni saloni bodo lahko ponujali do 75 odstotkov razpoložljivih igralnih mest, pri opravljanju kongresne dejavnosti pa se število oseb v zaprtih javnih prostorih oz. na odprtih površinah s fiksnimi sedišči omeji do 75-odstotne zasedenosti zmogljivosti sedišč, pri čemer mora biti med osebami eno sedišče prosto, razen med osebami iz skupnega gospodinjstva.

Pri opravljanju gostinske dejavnosti po novem ne bo več določena sedeča postrežba in omejitev štirih oseb za mizo, temveč le pogoj glede razdalje treh metrov med robovi miz. Zahtevano pa je upoštevanje vseh higienskih priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

mikrofon Covid-19 Slovenija Ukrep vlade: Na prireditvah in shodih ta pogoj za udeležence mestni utrip Zdravje V teh krajih potrdili največ okužb

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 2
  • jate 06:05 18.junij 2021.

    diskoteke in nočni klubi do polnoči,kaj kot pepelka gem domov ,ko odbije polnoč,ker potem me bo napadel virus...matr res je pameten ta virus....bedaki...

  • pravičnik77 21:34 17.junij 2021.

    se pravi gostilne so lahko odprte 24/7/365?

Sorodne novice