Slovenija
3422 ogledov

Tem zaposlenim se ne bo potrebno več testirati

Covid-19, test, testiranje, koronavirus Profimedia
Ukrep začne veljati s ponedeljkom.

Voznikom avtobusov, sprevodnikom in osebju žičniških naprav se od ponedeljka ne bo treba več enkrat tedensko testirati na novi koronavirus, če covida-19 niso preboleli ali niso cepljeni. 

Vlada je danes sprejela nov odlok o omejitvah in načinu izvajanja javnega prevoza potnikov na ozemlju Slovenije, ki bo veljal do vključno 27. junija, so sporočili iz urada vlade za komuniciranje. Pri novem odloku so upoštevali stališča strokovne svetovalne skupine ministrstva za zdravje za zajezitev in obvladovanje epidemije covida-19.

Izjema za taksiste ne velja

Izjema ne bo veljala za voznike taksijev, ki zaradi majhnega delovnega okolja po mnenju delovne skupine še vedno potrebujejo obvezno testiranje enkrat tedensko. Testirati se ne bo treba tistim taksistom, ki bodo imeli ustrezna potrdila o prebolelem covidu-19 ali o cepljenju. Obvezno testiranje bo odpravljeno, ko bo 14-dnevna incidenca okuženih padla pod 50 na 100.000 prebivalcev.

Odlok tudi določa, da bo dovoljeno obratovanje žičniških naprav v polni zasedenosti ob upoštevanju sistema PCT (preboleli, cepljeni, testirani) za uporabnike storitev.

Pri uporabi taksijev ter javnih linijskih, izvenlinijskih in občasnih prevozov potnikov bo še naprej obvezna uporaba obrazne zaščitne maske. Na avtobusih bo lahko toliko potnikov, za kolikor je avtobus registriran.

mestni utrip Zdravje V teh krajih potrdili največ okužb

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • Avatar NX11
    NX11 19:09 17.junij 2021.

    Avtor B.B., prav je: Tem zaposlenim se ne bo TREBA več testirati.

  • mihatirs 19:00 17.junij 2021.

    ker kretenizem doživljamo v tej državi...komaj čakam da se enmu strga, in pošlje par metkov raznim politikom...da se pokaže kdo ima pravo oblast...Marjan, Janez, Zdravko pazite se...prihaja realnost!!!

  • Ivo 18:42 17.junij 2021.

    Taksiste bodo še malo j... v glavo, ker so se uprli glavnemu projektu ministrstva, Uberju...