Zdravje
1944 ogledov

V teh krajih potrdili največ okužb

mestni utrip Saša Despot
Razmere v Sloveniji se gledano na državni ravni umirjajo. Po dolgem času se je sedemdnevno povprečje novih primerov spustilo pod 100. V teh krajih je trenutno največ novih okužb.

V sredo je bilo v Sloveniji potrjenih 83 novih okužb z virusom SARS-CoV-2. Največ okužb so potrdili v Ljubljani, in sicer 20. Na drugem mestu je po podatkih Sledilnika s šestimi novimi okužbami Koper, sledijo Ilirska Bistrica s petimi, Celje, Ajdovščina in Divača s tremi ter Maribor, Brežice, Domžale, Kočevje, Škofljica, Postojna, Cerklje na Gorenjskem, Slovenske Konjice in Vojnik s po dvema novima okužbama. 

Po eno novo okužbo so potrdili v občinah Kranj, Krško, Vitanje, Radovljica, Gorenja vas – Poljane, Medvode, Sevnica, Vrhnika, Lendava, Zagorje ob Savi, Žalec, Železniki, Cerkno, Starše, Ig, Litija, Murska Sobota, Sežana Žiri, Mirna Peč, Štore, Ankaran, Renče – Vogrsko in Dobrna. Potrjena je bila tudi ena okužba pri osebi, ki prihaja iz tujine. 

Strokovnjaki opozarjajo, da se morajo bolnišnice pripraviti na dvojni val okužb s covid-19 in otroških infekcij, predvsem z RSV virusom. Dojenčki in majhni otroci v epidemičnih časih niso bili izpostavljeni običajnim virusom, zato lahko še prej zbolijo za respiratornimi boleznimi. 

Iz podatkov o stanju po regijah je razvidno, da se krivulja malenkostno obrača navzgor v primorsko-notranjski regiji, obrat navzgor pa se nakazuje tudi v goriški regiji. Najboljše so razmere v koroški regiji. 

Da se razmere izboljšujejo, se lahko razbere tudi iz zemljevida okužb po občinah, kjer narašča število občin, ki so brez okužb, vedno manj pa je tistih, ki so obarvane rdeče. 

Slovenija je danes tudi po merilih ECDC prešla v oranžno fazo. V zeleno fazo pa bomo prešli, ko se bo 14-dnevna incidenca spustila po 25. Po napovedih Instituta Jožefa Stefana bi se to lahko zgodilo v začetku julija. Ocenjeno reprodukcijsko število je trenutno približno 0,55. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Sheldon_Roth 17:01 17.junij 2021.

    Zaslužujem od 130 do 180 dolarjev na uro, tej službi sem se pridružil pred tremi meseci in v prvem mesecu sem prejel 27853 dolarjev od te službe in veste, sledite tej spletni strani ......... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑭𝒂𝒔𝒕𝑪𝒂𝒔𝒉7.𝐜𝐨𝐦