Slovenija
4362 ogledov

Obtoženim policistom podelili priznanje

prisega pomožnih policistov Anže Petkovšek
Priznanje ne glede na to, da jih preganja tožilstvo.

Zoper peterico policistov, ki so bili vpleteni v afero Koprivnikar, je tožilstvo vložilo obtožnico, kljub temu pa so ob desetletnici Sindikata policistov Slovenije (SPS) vsi prejeli priznanja sindikata, poroča Večer.

Kot še piše časnik, je v četrtek potekala slavnostna prireditev v počastitev 10. obletnice delovanja SPS, na kateri so podelili priznanja in plakete zaslužnim članom. Med temi pa je bila tudi peterica policistov, ki so zaradi vloge v aferi Koprivnikar prejeli prejeli odpovedi, znašli pa so se tudi v kazenskem postopku. Nekdanji predsednik SPS Zoran Petrovič je prejel zlato priznanje, Miha Sakač, Denis Kadirić, Dušan Raj in Vojko Marguč pa bronasto.

Predsednik SPS Kristijan Mlekuš je za Večer pojasnil, da je šlo za podelitev priznanj za delo v sindikatu. Afera Koprivnikar pa po njegovih besedah ni povezana z delom ali funkcijo v sindikatu. "Ignoriranje prispevka posameznikov za ustanovitev, delo in uveljavitev sindikata bi po našem trdnem prepričanju bilo nemoralno, neetično in v nasprotju s temeljnimi načeli sindikata in sindikalnega delovanja nasploh," je še dejal.

Čakali so ga v zasedi

Kot je znano, sta tedanjega ministra za javno upravo Borisa Koprivnikarja sredi policijske stavke novembra 2015, ko se je ponoči vračal s koncerta svoje rock skupine v Škofji Loki, ustavila policista in opravila alkotest.

V javnosti je kasneje zaokrožilo anonimno pismo s posnetki dopisovanj na Facebooku, ki so razkrivali predhodno dogovarjanje o prometni kontroli. Zaradi afere je pet policistov dobilo izredne odpovedi, vključno s tedanjim predsednikom SPS Slovenije Zoranom Petrovičem.

Policisti lovili Koprivnikarja vendarle odpoved? Slovenija V "Afero Koprivnikar" vpleteni policisti podali zagovor Policist Plačali bomo Slovenija Sodišče: Odpoved je bila nezakonita

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
  • stefan228 20:18 06.december 2018.

    mafija in cigani držijo skupaj, tako da to niti ni bilo vprašljivo !?

  • borut08 17:51 04.december 2018.

    To so pravljice,saj policija je ja orodje v rokah politike in drugih plenilskih elit oz.kapitala in to je samo pesek v oci in to vsi vemo vendar govorit se o tem ne sme.Ko sem lopova prisesanga na drzavne jaslu grdo ...prikaži več pogledu sicer sina bivsega vplivnega rdecega direktorje(Forum 21) me je takoj obiskala policija,ko pa sem dam zelel podati ovadbo na PP.Celje jo pa niso hoteli sprejeti oz.so jo sele po pritozbi na MNZ.Tko deluje policija oz.drzava,ena pravila za elite in druga za male ljudi!

  • mefisto 17:12 04.december 2018.

    Priznanje so si zaslužili, saj zalotili ministra Koprivnikarja za volanom v družbi z alkoholom.