Slovenija
76 ogledov

"Obveza za dobro delo"

V Drotu v drugem krogu računajo na uspeh njihove županske kandidatke Špele Smuk. Žurnal24 main
Občinski svet. Po neuradnih rezultatih največ mandatov Drotu, sledi SDS.
Zdaj smo na dobri poti, da dobimo večino v občinskem svetu.
David Klarič, predsednik Drota

"Zahvaljujemo se našim volilcem za podporo. Ta rezultat pomeni, da si želijo sprememb," je povedal David Klarič, predsednik Društva za razvoj in oživitev Trebnjega (Drot), ki je na nedeljskih lokalnih volitvah dobil pet mandatov v občinskem svetu.

"To je obveznost, da bomo dobro delali in upravičili zaupanje naših volilcev. K sodelovanju bomo poskušali pritegniti leve in desne stranke," je dodal.

Imel bo podporo
Mirna
. Po neuradnih rezultatih je bilo v mirnski občinski svet izvoljenih devet neodvisnih svetnikov. Šest od njih je izvoljenega župana Dušana Skerbiša uradno javno podprlo že pred nedeljskimi volitvami, tako da se mu v občinskem svetu obeta velika podpora.

Izpadli dve stranki
Drotu sledijo SDS s štirimi in SLS s tremi mandati. Po dva predstavnika bosta iz NSi, SD in Županove liste za razvoj, po eden pa iz DSD in LDS. Romski svetnik bo znova Matija Hočevar, ki je bil tudi edini kandidat. V primerjavi z dozdajšnjim občinskim svetom pa tokrat svetnikov ne bo iz vrst DeSUS in SMS.

Kastelic brez mandata
V nedeljo bo drugi krog županskih volitev. Če Alojzij Kastelic ne bo izvoljen, ga v novem mandatu ne bo niti v občinskem svetu. Špela Smuk pa ima mesto v občinskem svetu zagotovljeno. Če bo izvoljena za županjo, naj bi jo v svetu zamenjal Miro Kurent.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.