Slovenija
10047 ogledov

Od danes dalje policisti spet v akciji, prežali bodo tudi na vas!

Policija in nova vozila Andrej Leban
Poostren nadzor bo trajal do nedelje.

Javna agencija za varnost prometa (AVP) v tem tednu pripravlja nacionalno akcijo Pešec, ki bo potekala od danes do nedelje pod sloganom Bodi viden, bodi previden. Z akcijo želijo posebno pozornost nameniti osveščanju pešcev in voznikov glede pravilnega ravnanja v prometu. Poleg preventivno-vzgojnih aktivnosti bo potekal tudi okrepljen nadzor.

Kot so sporočili z AVP, bo agencija s preventivno akcijo posvetila posebno pozornost uporabi odsevnih predmetov, pravilnemu ravnanju v cestnem prometu in upoštevanju omejitev hitrosti v naseljih ter odstopanju prednosti pešcem pred označenimi prehodi. Poleg preventivno-vzgojnih aktivnosti bo v času akcije potekal tudi okrepljen nadzor s strani policije in občinskih redarstev. Ti bodo spremljali tako pravilno ravnanje voznikov kot tudi pešcev v cestnem prometu.

V letu 2017 je na slovenskih cestah umrlo najmanj udeležencev cestnega prometa v zadnjih 60-ih letih. Tudi delež smrtnih žrtev med pešci se je v lanskem letu glede na leto poprej zmanjšal za 55 odstotkov. Leta 2016 je bilo med pešci 22 smrtnih žrtev, v lanskem letu 10. Med žrtvami prometnih nesreč med pešci so nadpovprečno izstopali starejši.

Za večjo vidnost in varnost pešcev v agenciji svetujejo uporabo odsevnih teles in svetlejših oblačil ter uporabo prometnih površin, ki so namenjene hoji.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • miki1234 13:17 05.februar 2018.

    Smešne so te statistike in primerjave s preteklim letom ali obdobji... Manj ali več nesreč ne pomeni, da je to zasluga za dobro opravljeno delo policajev, ker oni nimajo nič pri tem. Večina jih drugo kot lenarit po pisarnah in ...prikaži več kafičih itak nič pametnega ne dela. Vsaj polovica preveč jih je.

  • Janez_53 10:13 05.februar 2018.

    Ne vidim nobene potrebe, da policisti venomer najavljajo nove in nove "akcije"!!! Naj opravljajo svoje delo pošteno, odgovorno in zavzeto ves čas! Za to so tudi plačani, ne pa za sedenje v avtomobilih na kakšnih stranskih cestah ali skritih kotičkih.

  • Avatar Leon
    Leon 08:58 05.februar 2018.

    Gospodje začnite pri "očiščenju" pločnikov ,kolesarskih stez ,da pešci ne bodo preskakovali avtomobilov z vozički kot se to dogaja v Mariboru !