Slovenija
2801 ogledov

Od jutri dalje nove cene

bencinska črpalka, gorivo Profimedia - Kondenz je posledica slabega prezračevanja.
Torek prinaša nove cene reguliranih pogonskih goriv.

Bencin in dizel bosta s torkom na bencinskih servisih zunaj avtocestnega križa in hitrih cest malenkost cenejša. Za liter 95-oktanskega vencina bo treba po novem odšteti 1,343 evra oz. 1,1 centa manj, dizel pa se bo pocenil za 0,3 centa na 1,311 evra, piše na spletni strani gospodarskega ministrstva.

Naftni trgovci cene 100-oktanskega bencina in kurilnega olja ter 95-oktanskega bencina in dizelskega goriva na bencinskih servisih ob avtocestah in hitrih cestah določajo sami. Drugod po državi so cene 95-oktanskega bencina in dizla regulirane.

bencinska črpalka, gorivo Pri nas Avto Preverili so 1.200 slovenskih črpalk za gorivo, toliko jih laže ...

Določajo se v skladu z uredbo o oblikovanju cen določenih naftnih derivatov na vsakih 14 dni, po metodologiji, ki temelji na gibanju cen naftnih derivatov na svetovnem trgu in gibanju tečaja dolar-evro. Pri izračunu modelske cene se upošteva tudi biokomponenta.

Ford focus karavan econetic Raziskava Avto Raziskava: Stroški električnih proti stroškom bencinskih in dizelskih avtomobilov

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • matermila 20:07 24.september 2018.

    Določajo se v skladu z uredbo o oblikovanju cen določenih naftnih derivatov na vsakih 14 dni, po metodologiji, ki temelji na gibanju cen naftnih derivatov na svetovnem trgu in gibanju tečaja dolar-evro. Pri izračunu modelske cene se upošteva tudi biokomponenta. ...prikaži več Lari fari,gospoda lažnjiva.Cena nafte na svetovnem trgu leta 2008 je bila 120 dolarjev na sodček,cena kurilnega olja pa 80 centov,danes je cena nafte na svetovnem trgu 80 dolarjev,cena kurilnega pa več kot 1€.Kdo ima tu koga za norca.

  • Avatar Darko Capek
    Darko Capek 19:24 24.september 2018.

    bolana novica, šokantno za 1 cent, sramota lopovska