Slovenija
23182 ogledov

Vlada od danes dalje vsem tem podjetnikom spet dovoli delati

pedikura Profimedia
"Ob ugodnih pogojih se bodo sprostile tudi ostale dejavnosti," je dejala državna sekretarka.

Državna sekretarka na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Ajda Cuderman je na tiskovni konferenci vlade pojasnila, da je vlada na predlog ministra Zdravka Počivalška sprejela sklep, ki dovoljuje izvajanje nekaterih dodatnih dejavnosti.

Od jutri naprej bo tako mogoče obiskati pedikerje, specializiranih otroške trgovine in trgovine za nosečnice ter doječe matere, trgovine s tehničnim blagom, prodajalne koles in motornih koles, fotokopirnice, zlatarstva. Kot je pojasnila, so to izjeme, pri katerih je možno zagotoviti čim manjši stik med ljudmi.

Pedikura namenjena starejšim občanom

Pedikura pa kot izjema predstavlja skrb za zdravje predvsem starejših občanov, ki se spopadajo z otiščanci, vraščenimi nohti ali diabetičnimi stopali, ki po besedah sekretarke na MGRT lahko povzročajo tudi hujše zaplete, kot so denimo gangrene.

Ob vsem tem je treba zagotavljati izvajanje zdravstvenih priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), upoštevanje teh ukrepov pa bodo preverjali pristojni inšpektorji, ki lahko prepovedo opravljanje dejavnosti v primeru kršitev.

"Ob ugodnih pogojih se bodo sprostile tudi ostale dejavnosti," je še dejala državna sekretarka. 

Aleš Hojs Covid-19 Slovenija Hojs predstavil tri spremembe glede omejitve gibanja

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • f5b0a37161572a16434c3a9b735044179b6963f0 21:50 06.november 2020.

    koncerte in diskače odprite

  • Avatar ovca
    ovca 12:10 06.november 2020.

    Waw, nekdo je butalcem namignil, da se mošnjiček prazni hitreje kot polni. No podjetniki, sedaj pa veselo na delo in to b 8 prestavi, da bo imela vlada zopet dovolj denarja za razmetavanje.

  • munja 10:32 06.november 2020.

    Ne vem, če se je kdo okužil pri frizerju, saj jih naročajo po urah. Moja frizerka že od nekdaj naroča po urah, tako da ponavadi ne srečam nikogar, ko pridem v salon.