Slovenija
23 ogledov

Od poletja do zime

Sneg v Švici EPA
Neverjeten prizor. Temperature v Švici so padle za 20 stopinj Celzija. Še v začetku tedna so se Švicarji "kopali" v soncu, ki je ozračje ogrelo na 24 stopinj Celzija, zdaj pa se je vrnila zima s snegom in ledom.

"To je dramatičen padec temperature," pravijo meteorologi. Dele švicarskih alp je v soboto prekrila skoraj meter debela snežna odeja, slabo vreme pa je zajelo tudi švicarske ravnice in največje švicarsko mesto Zürich. V Ženevi, kjer je v začetku tedna večina slekla dolga oblačila, je pihal ledeni veter s hitrostjo 70 km/h.

Zaradi vremenskih nevšečnosti so odpovedali številne lete, del cest in železniških prog je bilo zaprtih, nekateri so ostali brez elektrike.

Pri nas bo v ponedeljek večinoma oblačno z občasnim dežjem, vmes bodo lahko tudi posamezne nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 5 do 11, najvišje dnevne od 11 do 18 stopinj Celzija. V torek in sredo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, predvsem v torek bodo še možne krajevne plohe.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.