Slovenija
26 ogledov

Od Šenčurja pa še kar po polžje

slovenija 17.03.10, kranj, oldhamska, severna obvoznica, promet, zastoj, foto: i Iztok Golob
Ceste. Severna obvoznica še v povojih. Ni še jasno, kdaj širitev dela od priključka vzhod.

Kranj. Na Mestni občini Kranj (MOK) z občinskim prostorskim načrtom v prostor umeščajo traso severne obvoznice, ki bi razbremenila promet skozi mesto po Kidričevi in Oldhamski ter Cesti Staneta Žagarja vse do priključka Kranj vzhod. Direkcija za ceste je pred sedmimi leti upala, da bi severno obvoznico lahko zgradili do letošnjega leta, a kot kaže, bo OPN, ki je šele prvi predpogoj za kakršnekoli dejavnosti, sprejet do konca leta ali spomladi 2014.

Dve novi krožišči

Da bi uredili vsaj promet iz smeri Šenčurja proti Planini in v smeri Delavskega mostu, na direkciji za ceste, ki upravlja omenjeno cesto, pripravljajo projektno dokumentacijo za njeno razširitev, ureditev krožišča pri Mercatorju in ureditev vzhodne obvoznice do Labor. Najdaljše kolone tam nastajajo zjutraj in v popoldne. Odgovore, kdaj bi lahko začeli dela, od direkcije še pričakujemo.

Sicer pa so se predstavniki MOK z direkcijo zadnjič sestali februarja in takrat odločili, da bosta letos v Kranju zgrajeni dve novi montažni križišči: eno v bližini Supernove v smeri Besnice, drugo pa na Laborah v križišču s Škofjeloško cesto. Začeli naj bi tudi gradnjo ceste Britof–Preddvor. Ma. K.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.