Slovenija
32 ogledov

Od sklepa do pogodbe minilo pol leta

Mokronog Živa Zakšek
Likvidnostni kredit. Najeli so ga, ker še čakajo na sredstva SVLR; ko jih dobijo, bodo kredit poravnali.

Mokronog. “Vzeli smo likvidnostni kredit v višini 250 tisoč evrov in denar 23. maja tudi dobili," je povedala Mojca Pekolj, direktorica občinske uprave Občine Mokronog - Trebelno. Za to so se odločili, ker niso predvideli, da bodo pogodbo za povračilo sredstev za obnovo in gradnjo vodovoda Mokronog od službe vlade za lokalno samoupravo in regionalno politiko (SVLR) dobili šele pol leta po prejetem sklepu; dobili so ga decembra, januarja pa so podpisali pogodbo z izvajalcem.

"Izvajalec je začel delati. Konec maja je prva situacija zapadla, zato smo vzeli likvidnostni kredit," je pojasnila. Pogodbo od SVLR so dobili 1. junija, zato so prejšnji petek že vložili zahtevek za povračilo skoraj 390 tisoč evrov. “Ko bomo sredstva SVLR dobili, bomo likvidnostni kredit poravnali," je dodala.

Zadolžitev le, če bo nujna
Občina ima sicer v sklopu letošnjega proračuna predvideno redno zadolžitev v višini 600 tisoč evrov. “Postopek smo začeli, soglasje ministrstva za finance smo že dobili, vendar sredstev ne bomo črpali, če ne bo to nujno potrebno," je izpostavila Pekoljeva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.