Slovenija
3787 ogledov

Odletel glavni inšpektor, to je razlog

Jadranko Grlić gov.si
Dan po novih medijskih razkritjih izkoriščanja tujih delavcev je po poročanju portala 24ur odstopil glavni inšpektor za delo Jadranko Grlić. Kot so pojasnili na Inšpektoratu RS za delo, je odstopil zaradi različnih pogledov z vodstvom ministrstva za delo. Možnost menjave na vrhu inšpektorata je v torek omenil tudi minister Luka Mesec.

"Jadranko Grlić z današnjim dnem nepreklicno odstopa z mesta glavnega inšpektorja za delo, in sicer predvsem zaradi očitno različnih pogledov vodstva ministrstva in vodstva inšpektorata ter njega osebno na pristojnosti in način dela Inšpektorata Republike Slovenije za delo," so sporočilo Inšpektorata RS za delo povzeli na portalu.

Televizija Slovenija je v torek razkrila nove primere izkoriščanja tujih delavcev v eni od ljubljanskih avtopralnic. Primer je v Odmevih komentiral minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter bil kritičen do dela inšpekcije. Ta bi morala po prepričanju ministra "obrniti metodo dela".

"Problem je, da take zgodbe vedno zaznajo nevladne organizacije in preiskovalni novinarji. Inšpekcija bi morala biti tista, ki take zgodbe zazna," je dejal in pojasnil, da je o težavah govoril tudi z inšpektorji. "Skozi pogovore smo želeli videti, kašna je njihova metoda dela in kako oni razumejo problem. Jaz sem prišel do zaključka, da ga ne razumejo," je bil kritičen in sklenil, da ne izključuje možnosti menjave na vrhu inšpekcije.

 
Komentarjev 35
 • Avatar Leon
  Leon 19:58 10.avgust 2022.

  Krivosodje je problem pravne države .

 • Avatar Leon
  Leon 19:50 10.avgust 2022.

  Mafija obvladuje trgovino z ljudmi ! Družina Grlić obvladuje inšpektorje !

 • Fanja_Tajon 19:47 10.avgust 2022.

  D.J. prosim nehaj pisarit navijaške članke o najbolj pokvarjeni vladi v zgodovini države. Malo si zamudil/a, če misliš, da te bo palček golob zaposlil.