Slovenija
11 ogledov

Odločbe bodo spremenili

Kanalizacijski sistem s čistilno napravo bo v polni meri začel obratovati, ko bo Žurnal24 main
Na občini obračunali glede na velikost celotne parcele.
Prihodnji mesec
Zaključek. Po navedbah župana Alojzija Kastelica je naložba v kanalizacijski sistem s čistilno napravo zaključena, uporabno dovoljenje pa bi moralo biti izdano v teh dneh. Prvi priključki bodo izvedeni decembra.

Nejasnosti pri tem, na površino katerega zemljišča bodo obračunali komunalni prispevek tistim, ki se bodo priključili na nov kanalizacijski sistem v Velikem Gabru, so med tamkajšnjimi prebivalci povzročile veliko hude krvi. Težave so nastale zaradi napačnega tolmačenja odloka.

Napake bodo odpravili
Krajani Velikega Gabra, ki so že dajali vloge za odmero komunalnega prispevka, ugotavljajo, da bo 30 odstotkov celotnega komunalnega prispevka, ki se nanaša na parcelo, obračunanih od cele parcele – parcele, ki je včasih zemljiška parcela in je lahko velika tudi pol hektarja, ali pa od parcele, kot jo po starem določa prostorskoureditveni načrt, ki je tudi drugačna od gradbene parcele oziroma parcele stavbe,” je pojasnil Janez Slak, občinski svetnik iz vrst LDS.

Župan Alojzij Kastelic je obljubil, da bodo nepravilnosti, ki so se zgodile zaradi nejasnosti, odpravili. “Odločbe bodo spremenjene. Če je nastala kakšna škoda na tem področju, bo zadeva popravljena,” je izpostavil.

Priključek, ne prispevek
Pred začetkom projekta je bilo prebivalcem Velikega Gabra obljubljeno, da bodo plačali komunalni priključek in ne komunalnega prispevka, saj so tega enkrat že plačali, je poudaril Jože Hribar, občinski svetnik Društva za razvoj občine Trebnje. Namesto da bi bil znesek za vse enak, bodo tako razlike v plačilu velike, je dodal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.