Slovenija
48 ogledov

Odločitev: Türk mora rušiti!

Vitoslav Türk, vila Suzana Kos
Po odločbi koprske gradbene inšpekcije mora Vitoslav Türk porušiti dve črni gradnji v Parecagu nad Sečovljami.

Kot je poročala RTV Slovenija, morata zakonca Türk porušiti hišo z dvema apartmajema, zraven pa še vse pomožne objekte, garažo, podhode in celo zunanjo ureditev.  Dobila sta tudi prepoved prodaje ali prepisa objektov. 

Odločbi o rušenju sta bili izdani 11. junija, porušiti pa morajo v roku dveh mesecev od vročitve odločb –  te so že bile vročene.

O tem, da je gradbena inšpekcija Türkovim poslala svoje ugotovitve, smo že pisali. Meta Türk je takrat pojasnila, da so jim predložili vso dokumentacijo, tudi gradbeno dovoljenje in ostala dovolila.

Rušiti morata tudi sinova

Rušiti mora tudi podjetje Virtus, ki je v lasti sinov Vitoslava Türka. Ustaviti morata gradnjo počitniškega objekta, bazena in podpornega zidu.

Odločba še ni pravnomočna, pričakovati je, da se bodo Türkovi pritožili in se trudili za legalizacijo objektov, še poroča RTV Slovenija.

Komentarjev 8
  • privat 09:59 28.december 2013.

    nikoli rušiti nekaj kar je zgrajeno in kakor vidimo tudi končano!! Država bi morala obdavčiti ta objekt in denar nameniti za najšibkejše ljudi...tako da od tega nimajo nič politiki ,ki so zblazneli...Ta hiša predstavlja letni davek tudi 1000 € ...kar ...prikaži več je škoda uničiti. Samo politiki nesmejo dobiti tega denarja....

  • frenky 12:19 05.julij 2013.

    Podreti,potem naj vloži prošnjo za gradbeno dovoljenje,tako kot navadni državljani.Seveda ga tudi kaznovati.

  • kapibara 10:07 05.julij 2013.

    Malo bolj nežno:Odkupit po nabavni ceni,amapk samo na podlagi veredostojnih računov in potem naj občina trži..turĆinom pa bilokakšen dostop-koriščenje prepovedati. Izdati jim odločbo o prepovedi približevanja..