Slovenija
12762 ogledov

Odstopila predsednica sveta stranke Gibanje Svoboda

Svoboda Anže Petkovšek Volilna konvencija stranke Gibanje Svoboda, na kateri so predstavili programska izhodišča in kandidate za državnozborske volitve.
O njenemu nasledniku bo svet stranke odločal v sredo.

Predsednica sveta stranke Gibanje Svoboda Mirta Koželj je odstopila s te funkcije, so za STA potrdili v stranki. Koželjeva, sicer tudi predsednica zdravstvenega sveta na zdravstvenem ministrstvu, naj bi se v luči težko pričakovane zdravstvene reforme tako povsem posvetila delu na tej funkciji. O njenem nasledniku bo svet stranke odločal v sredo.

Svet stranke, ki ga po statutu sestavljajo člani vlade, izvoljeni na predlog stranke, poslanci DZ in evropski poslanci, člani izvršnega odbora stranke in do 25 predstavnikov, izvoljenih na kongresu, se bo tako v sredo sestal na Brdu pri Kranju, kjer bo pred tem potekal koalicijski vrh.

Ob volitvah novega predsednika oziroma predsednice sveta stranke bo na dnevnem redu sicer predvsem plan dela največje vladne stranke.

Kdo bo nasledil Koželjevo na čelu sveta stranke, ki je to funkcijo zasedala od ustanovitve Gibanja Svoboda januarja lani, bo tako znano po sredini seji sveta stranke, ko bodo člani sveta, kot predvideva tudi statut, novega predsednika oziroma predsednico sveta izvolili iz svojih vrst.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 16
  • HayekF 23:22 16.januar 2023.

    Še ene 600 mio bojo vrgl v javno zdravstvo pa bo vse urejen.

  • Avatar SS666
    SS666 22:21 16.januar 2023.

    ERIKKKK JE HEROJJJ!!!! IN OSVOBODITELJ ZDRAVSTVENIH NORCEV!!!!!!

  • Žvižgač 18:59 16.januar 2023.

    Če je ona preobremnjena kako funkcionira Bešič ob vsem fušu pri zasebniku in svoji dejavnosti.? Torej se jih je že naveličala in nič dobro ne kaže. Ma gremo naprej. Bo Zoki povedu Holobu, kako naj Bešič uredi, da bo štimalo.

Sorodne novice