Magazin > VIP
31475 ogledov

Tina Gaber povedala, zakaj ni več lobistka

Tina Gaber Planet TV
Naključje?

Tina Gaber je bila iz Registra lobistov izbrisana takoj naslednji dan, ko je v medijih odjeknila novica o njenem prijateljstvu s premierjem Robertom Golobom, kot smo poročali včeraj, čeprav je vlogo za izbris iz registra podala že lansko leto, sprejeta pa je bila decembra. "Vlogo za izbris iz registra sem oddala lani in je bila sprejeta na 48. seji senata Komisije, dne 15. 12. 2022," je za zurnal24.si povedala Gabrova in dodala, da že dolgo ne dela več kot lobistka, pač pa kot TV voditeljica, ukvarja pa se tudi z digitalnim marketingom na družbenih omrežjih.

Da to drži, so nam potrdili tudi s Komisije za preprečevanje korupcije (KPK).  "Tina Gaber ni več registrirana lobistka. V času, ko je to bila, Komisiji ni poročala o lobističnih stikih, prav tako o stikih z njo niso poročali lobiranci. V evidencah lobističnih stikov torej ni zabeleženega nobenega stika, ki bi se nanašal nanjo. Na Komisiji smo vlogo Tine Gaber za izbris iz registra lobistov prejeli 14. decembra 2022, Komisija je nato odločbo o izbrisu izdala naslednji dan, 15. decembra 2022. Sam izbris iz registra se opravi, ko Komisija prejme vročilnico, torej dokazilo o vročitvi odločbe vlagatelju vloge. Povratnico o vročitvi dokumenta smo prejeli v ponedeljek, 9. januarja 2023, na osnovi katere je bila nato lahko Tina Gaber izbrisana iz registra lobistov," je za zurnal24.si odgovorila Anja Kampuš s Komisije za preprečevanje korupcije. 

Kot je razvidno iz uradnega odgovora, je KPK povratnico o vročitvi dokumenta dobil en dan po tem, ko je v medijih odjeknila novica o morebitnem intimnem prijateljstvu med Robertom Golobom in Tino Gaber. 

Komentarjev 22
  • faceoff 21:49 11.januar 2023.

    Kot bi rekli v bivši YUGI:Ne bih te štapom dirao.

  • Soljatar 21:07 11.januar 2023.

    sej ne bi rabla povedat, smo uganili tudi brez tega...lobistka ni več, ker ga Golobu faflja za male pare...

  • Toma 18:39 11.januar 2023.

    Ni lobiska ker je golobiska!