Slovenija
38971 ogledov

Odziv lastnika 'neprijaznega' lokala: "Ne gost, gostinec je kralj!"

gostilna, restavracija Profimedia
Lastnik Bistroja Lük, ki je znan po svojih pikrih odgovorih na spletne ocene, se je odzval na kopico negativnih komentarjev.

Na spletni platformi Reddit so nedavno zaokrožili posnetki zaslona odgovorov lastnika ptujskega lokala, ki je bil zaradi svoje "nesramnosti" deležen veliko kritik kot tudi pohval, poroča portal mariborinfo.

Negativni komentarji lastnika niso ušli niti ptujskemu mestnemu svetniku Milanu Klemencu, ki je opozoril na domnevno neprimerno vedenje gostinskega osebja do gostov. Dejal je še, da lokal, gre za Bistro Lük, meče slabo luč na mesto.

Zaradi tega je svetnik občini predlagal, da se z vodstvom lokala udeležijo pogovora glede prihodnosti poslovanja na tej lokaciji, vendar je občina odgovorila, da nima pristojnosti in ne more vplivati na poslovanje gospodarskih subjektov.

Na Redditu odprli temo o Bistroju Lük

Prav tako se je na platformi Reddit pojavila tema, kjer so uporabniki delili svoje izkušnje iz lokala ter komentirali vedenje vodilnih, kot tudi zaposlenih v lokalu.

Bistro luk | Avtor: posnetek zaslona posnetek zaslona
Na forumu so mnogi uporabniki delili posnetke zaslonov, kjer so prikazovali odgovor lastnika na oceno gostov na Googlu. Kmalu so "zabavne" odgovore začeli deliti tudi po drugih družbenih omrežjih.

Bistro luk | Avtor: posnetek zaslona posnetek zaslona

Odziv lastnika

Zdaj se je na očitke odzval tudi lastnik lokala, Aljaž Zemljič, ki je svoje mnenje delil na svojem Facebook profilu. Med drugim je v objavi zapisal, da je nehumano pričakovati, da bodo gostinci ves čas nasmejani in prijazni, saj smo vsi ljudje.

V objavi je še dodal, da "zato tudi hlapci ne bomo nobenemu gostu, ki se ne obnaša kulturno, in ki misli, da je kralj, če je prišel v lokal," ter izpostavil, da so pravzaprav gostinci kralji, saj v trenutnih težkih časih še vedno ponujajo storitev.

Zemljič je še izrazil svoje spoštovanje do gostincev, ki prenašajo žaljivke, ter dodal, da jih oni ne bodo.

Natakar Poziv vladi Slovenija Na nogah tudi sindikat delavcev gostinstva in turizma: to zahtevajo
Komentarjev 29
  • Tanki 18:46 12.januar 2023.

    Aljaž je že kot natakar imel resne težave z vljudnostjo do gostov, zato je menjal kar nekaj služb, nič novega. Svetnik Klemenc pa bolje, da ne komentiramo, tip se vtika v neke nepomembne zadeve (verjetno mu je Aljaž računal malco). ...prikaži več Ima daleč največ svetniških vprašanj, podobno kot javnih funkcij (član v X svetih zavodov, pa komisij, ...), skratka ni da ni. Potem pač ne moreš in zmoreš nič pametnega ne vprašat in ne naredit, iz seje na sejo in iščeš pozornost, mrežiš in žingaš.

  • Toma 10:49 12.januar 2023.

    Če se je krčmar proglasil za kralja, potem peljem mimo! Sem potrpežljiv gost in ne maram neprijaznega, gluhega in pozabljivega osebja!

  • kapibara 10:30 12.januar 2023.

    Ne poznam lokala.. pogledal na zemljeiv kje je.. to je 100% lokacija ki diši kebebćiju..