Slovenija
3167 ogledov

Okoljevarstveniki se bodo pritožili

Magna ADRIAN BRADSHAW/EPA
Alpe Adria Green izglasovala vložitev pritožbe na okoljevarstveno soglasje Magni.

Upravni odbor okoljevarstvene organizacije Alpe Adria Green je na današnji seji po poročanju Dela in spletnega portala Mariborinfo izglasoval vložitev pritožbe na okoljevarstveno soglasje Magni. O odločitvi naj bi javnost uradno seznanili v petek.

Za pritožbo je po poročanju Dela glasovalo šest članov, proti so bili štirje, eden pa se je zaradi odsotnosti v tujini vzdržal. Vzdržal naj bi se predsednik te okoljevarstvene organizacije Vojko Bernard, ki pa danes za STA ni bil dosegljiv.

Magna Styer Pet pred dvanajsto Slovenija Magna z novimi obljubami okoljevarstvenikom

Vodja Slovenskega E-foruma Gorazd Marinček je medtem danes dejal, da se bo organizacija skušala izogniti pritožbi. Kot je pojasnil za STA, bo poskušal svoje zadržke glede investicije Magne v Hočah urediti brez pritožbe. Zavezi glede požarnega varstva in vode želi vpisati v okoljevarstveno dovoljenje, ki ga mora Magna pridobiti v naslednjem koraku. Kot mu je znano, ministrstvi in Magne njegove zahteve "ne motijo".

V petek sredi dneva bo znano, ali je ministrstvo za okolje in prostor pritrdilo Marinčku in dalo zeleno luč za dopolnitev okoljevarstvenega dovoljenja. S tem bi se po njegovih besedah izognili pritožbi in tudi zmanjšali pritisk na časovne roke. "Če soglasja ne dosežemo, mi do petka prihodnjega tedna ostane možnost pritožbe," je dodal.

Magna Steyr Slovenija Magna napreduje na Madžarskem, v Sloveniji sledijo pritožbe

Vlada je sicer večkrat opozorila, da lahko vložitev pritožbe pomeni konec Magnine investicije v Sloveniji, saj bi to začetek gradnje odložilo do te mere, da bi se Magna raje odločila za drugo državo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 21
  • Plavi-mil 10:56 01.september 2017.

    Najbolj me pa jezijo nevladne organizacije, katere bi morali vse po vrsti ukiniti, ker zavirajo napredek Slovenije in siromašijo ljudi. Enkrat se ne gradi zaradi metuljčkov.drugič zaradi ptic, trejič zaradi črvov, pa kam to pelje.

  • tomaz 10:14 01.september 2017.

    Mene zanima, kakšna je razlika okoljevarstvene nevarnosti v MB ali pa 20km stran na Madžarskem.

  • Avatar olor
    olor 10:05 01.september 2017.

    Ma vsak ki imam pet minut časa se pritožuje pa magari na meglo.