Slovenija
4857 ogledov

Okradli delavce, ki so pomagali

Občina Tržič Facebook
Ob vseh težavah se soočajo še s krajo.

V občini Tržič, kjer po ujmi nadaljujejo s sanacijo, se ob vseh težavah soočajo tudi s krajo. Ponoči so neznani storilci iz strojev na severnem gradbišču, kjer poskušajo vzpostaviti dostop do Jelendola, ukradli več sto litrov nafte.

"Ne morem verjeti, da se to dogaja tudi v fazi intervencije," je ob tem dejal župan Borut Sajovic. Lastniki strojev so o kraji po njegovih besedah obvestili policiste, preiskava je v teku. Kot so pojasnili na Policijski upravi (PU) Kranj, je bilo do sedaj zbranih obvestilih iz šestih delovnih strojev ukradenih okoli 500 litrov goriva.

Tržič ujma Ujma Slovenija Vas popolnoma odrezana od sveta, do njih s helikopterjem

Poti še vedno zaprte

Dela tako na severni kot južni strani Jelendola se po županovih navedbah nadaljujejo, poskušajo vzpostaviti dostop do vasi tudi z osebnimi vozili. Če želijo priti do vasi, je pojasnil, začnejo s spodnje strani, do predora, nato nadaljujejo z zgornje strani. Čez Podljubelj se do vasi da priti, če je nuja, s terenskimi vozili. "Rabimo pa še dostop za osebna vozila in gradbeno mehanizacijo," je dejal župan. Sanirati morajo še dva podora na južni strani, kar je trenutno njihov glavni intervencijski cilj.

Sajovic poziva vse radovedneže, naj upoštevajo znake za zapore cest proti Jelendolu in jih ne prehajajo, na kar so na družbenem omrežju Facebook opozorili tudi na PU Kranj. "Nič ni slabega v tem, da ljudje želijo videti, kakšno moč ima narava. A pozivam k previdnosti in upoštevanju zapor," je pozval župan.

Napovedano deževje po županovem prepričanju razmer ne bo poslabšalo. "V štirih do petih dneh naj bi padlo 2000 litrov dežja na kvadratni meter, kar naj bi vodotoki in struge prenesli," je ocenil.

Jesen Napoved Slovenija Takšno vreme nas čaka do sredine novembra

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • Jana Bejba 16:39 09.november 2018.

    Zlobni ljudje ukradli 500 litrov nafte. Za mafijo, tipično. Naj se nujno osredotočajo na ljudi v vasi. kjer so jim ogrožena življenja. Itak nafta onesnažuje okolje. In em bo zanimalo, ko bo morala ta oseba dokazovati, od kjepa vam toliko ...prikaži več bencina. Mogoče nekdo, ki se veliko vozi, kaj pa ljubeitelji hitrosti? Hm.. Možni vzroki. Torej nekdo, ki ima izpit. Ne pa nekdo, ki ne vozi in ima pojma o vožnji, razen, če je bil tak dogovor. Zanima pa me, katere vrste becnina je bil ukradeno in v koliko €?

  • reneoblak 19:45 01.november 2018.

    -----_Poiščite Gola-Ženske v vaši soseski tukajj: Nome.Ga/Zenske

  • tomaz47 17:00 01.november 2018.

    "V štirih do petih dneh naj bi padlo 2000 litrov dežja na kvadratni meter" se pravi 450 do 500 litrov na kvadratni meter na dan, a ni to mal PRETIRANA številka?