Slovenija
21604 ogledov

Okradli slovensko podjetje. Stranke ostale brez 56 milijonov evrov?

Hekerji
1/3
Žurnal24 main
Napadli so jih hekerji. Stranke se bojijo najhujšega.

Družbo Nicehash, zelo priljubljeno spletno stran za rudarjenje bitcoinov, so, kot vse kaže, danes napadli hekerji. Na njihovi spletni strani sicer piše, da trenutno ne delujejo zaradi vzdrževanja, a po spletu se je kot virus razširila vest, podkrepljena s podatki s spleta, da so hekerji ukradli 56 milijonov evrov v lasti okoli pol milijona uporabnikov.

Družba Nicehash je, ko gre za rudarjenje bitcoinov, med bolj priljubljenimi predvsem zaradi zelo enostavne uporabe.

Nekateri uporabniki so prek omrežij Twitter in Reddit sporočili, da so njihove denarnice prazne.

Če gre res za napad hekerjev, je to ena največjih kraj v zgodovini kriptovalut.

Družba Nicehash ima sedež v ljubljanskem tehnološkem parku, njen direktor je Marko Kobal, ki nam ga nocoj ni uspelo priklicati.

Lastnika družbe z osnovnim kapitalom pol milijona evrov, sta podjetij Bitorious (45 odstotkov) s sedežem v Dornberku, njen direktor je prav Marko Kobal, 55 odstotkov družbe pa je v lasti H-Bit. Lastnik družbe H-Bit pa je Martin Škorjanc.

Zanimiv podatek pa je, da je Martin Škorjanc oče Matjaža Škorjanca, ki so ga pred leti zaradi spletnega kriminala s pomočjo ameriškega FBI v Mariboru aretirali slovenski kriminalisti.

Matjaž Škorjanc Slovenija Heker bo sedel 4 leta in 10 mesecev

Škorjanc je vdiral v informacijske sisteme po svetu, s čimer je povzročil za več kot 3 milijone evrov škode. S prodajo zlonamerne računalniške kode pa si je Škorjanc pridobil več kot 114 tisoč evrov premoženjske koristi.

Kiberkriminal Slovenija Aretirali slovenskega hekerja Matjaž Škorjanc Slovenija FBI pričal v Mariboru

david.jug@zurnal24.si

Komentarjev 9