Slovenija
1355 ogledov

Okužbe med udeleženci silvestrovanja v Beogradu še narasle

OMIKRON Epa
Do sinoči potrdili 200 okužb.

Med skoraj 900 udeleženci organiziranega potovanja s silvestrovanjem v Beogradu je epidemiološka služba Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) do sinoči potrdila 200 okužb z novim koronavirusom, je na novinarski konferenci pojasnila Nuška Čakš Jager z NIJZ. Po njeni oceni je večina okužena s koronavirusno različico omikron.

Po besedah namestnice Čakš Jagrove so v prvi skupini silvestrovanja v organizaciji Colegium Mondial Travel med 559 udeleženci doslej potrdili 152 okužb, v drugi skupini s 337 udeleženci pa 48 okužb.

Tudi po podatkih obeh največjih institucij, ki v Sloveniji analizirata vzorce iz PCR-testov, je različica omikron pri nas že prevladujoča.

V Nacionalnem laboratoriju za zdravje okolje in hrano (NLZOH) so STA pojasnili, da je po zadnjih podatkih med PCR-testi, ki jih analizirajo, delež nove različice omikron že 63-odstoten. Med vzorci, ki jih analizira Inštitut za mikrobiologijo in imunologijo (IMI), pa je prisotnost različice omikron 82-odstotna, je za POP TV pojasnil predstojnik inštituta Miroslav Petrovec.

covid-19 Ljubljana Slovenija covid-19 Zdravje Epidemija raste vse hitreje, kmalu bomo presegli 10 tisoč novih okužb na dan Covid-19 v Ljubljani Slovenija Covid-19 v Sloveniji: S ponedeljkom nova pravila

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 2
  • h4ck3r 18:14 07.januar 2022.

    Se kdo čudi? Saj pa to je bilo že videno predlani (2020), napovedano tudi že lani (2021), ko se je videlo, da naši vrli odločevalci niso pripravljeni zaostriti vstopov v Slovenijo, po zgledu ostalih sosed...vsaj na južni meji in za ...prikaži več potnike ki prihajajo iz držav bivše juge. Kaj pa so mislili da bomo dobili nazaj? Kajmak, čevapčiče in rakijo? Idioti.