Slovenija
1460 ogledov

Policija pregledala maturante, pogoja PTC niso izpolnjevali

V sredo in nedeljo se iz Španije vrne še nekaj več kot 400 Mondialovih maturanto Žurnal24 main
Število okuženih maturantov narašča, Mondial bi tožil Kreka.

Okužbe med maturanti, ki so bili na maturantskem izletu v Grčiji, še vedno naraščajo. Med dijaki in spremljevalci, ki so bili na Krfu, so doslej potrdili 97 okužb ter 9 sekundarnih okužb s koronavirusom. S Krfa pa se še niso vrnili vsi maturanti.

Policija je na dveh avtobusih maturantov, ki so se iz Grčije preko Italije vračali preko mejnega prehoda Fernetiči, izvedla pregled izpolnjevanja zahtevanega PTC pogoja. Direktor NIJZ Milan Krek je v izjavi za STA dejal, da nihče na avtobusu tega pogoja ni izpolnjeval. 

"Krek nam očitno namerno ustvarja škodo"

V turistični agenciji Collegium Mondial Travel, ki je organizirala maturantske izlete, so za STA potrdili, da so policisti ustavili in preverili dva avtobusa z maturanti, a zanikali navedbo Kreka, da nihče ni izpolnjeval pogoja PCT. "To je plod vnovične lažne izjave direktorja NIJZ," je za STA zapisal Matic Slabe z omenjene turistične agencije in dopisal, da jim Krek očitno namensko ustvarja poslovno škodo, zato razmišljajo o tožbi zoper njega.

Veljavnost testov je potekla

Kot je pojasnil, je približno polovica dijakov na teh dveh avtobusih izpolnjevala pogoj PCT s potrdili o cepljenju ali prebolevnosti, tem karantenska odločba ni bila izdana. Velika večina ostalih dijakov pa je na Krfu opravila hitri antigenski test in vsi rezultati so bili negativni. A po pojasnilih Slabeta je zaradi večje zamude ladje na relaciji Igoumenitsa-Ancona veljavnost teh testov ob prestopu slovenske meje potekla. Zato so policisti te teste obravnavali kot neveljavne in dijakom izdali karantensko odločbo.

To pravi policija

Podobno so potrdili tudi na policiji, kjer so povedali, da so v torek ponoči na Fernetičih zaustavili dva avtobusa s slovenskimi registracijami. Prvega s 46 dijaki ob 3.42, nekaj minut kasneje pa drugega s 50 dijaki. Po njihovih navedbah je večina dijakov hitre teste naredila v Grčiji, ti pa zaradi trajanja potovanja niso bili veljavni. "Tako so policisti izdali skupaj 45 izjav o napotitvi v karanteno za potnike obeh avtobusov, ki niso izpolnjevali pogojev PCT ob vstopu," so za STA sporočili s policije.

Komentarjev 4
  • Ana Poličnik 08:56 26.avgust 2021.

    Me res zanima, kdo je v tej deželi največji terorist?

  • prijatelj 21:38 25.avgust 2021.

    pred 15 minutami sem napisal.. hitri test v trenutki odvzema brisa lahko pokažejo --nič....ma oseba je vseno osvinjana... kolko je inkubacijske doba---- ene do tri dni--- torej osebki so prišli domav pošteno osvinjani--- kaj tu ni logike--- hudo je to ...prikaži več da bomo doživeli lock dawn ni krivi ni dolži---zakaj moram zaradi kretenov kljub cepljenu biti zaprt--VSE JIH JE ZREBA ZAPRET N KARANTENO seveda s plačilom kot tudi vse ostale-----

  • prijatelj 21:17 25.avgust 2021.

    ISTO VELJA ZA VSE TURISTE NA HRVAŠKEM--- CROATI SO IN BODO LAGALI.... KOLKO JIH IMAJO DANES ,250 KOMADOV MI PA 500..., SEVEDA NOVINARRČKI,NE POVESTE KAKO ŠTEVILKE RASEJO NA ČEŠKEM SLOVAŠKEM AVSTRIJI MADŽARSKI itd PO POVRATKU LJUDI IZ lažnjive CRO---Č- ma ...---