Slovenija
4191 ogledov

Opozorilo Arsa

Nevihtni oblaki
Občasno še padavine, Arso objavil opozorilo.

Danes zjutraj so hidrologi na Arsu izdali opozorilo, da je zaradi obilnih padavin v zaledju ponoči močno narasla reka Ščavnica, ki se je v zgodnjih jutranjih urah razlivala ob strugi v spodnjem toku.

"V vzhodnih krajih bo tudi danes še občasno deževalo, drugod bo spremenljivo oblačno, zlasti popoldne so možne posamezne plohe. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 23, na Primorskem okoli 25 stopinj Celzija," na spletni strani napovedujejo vremenoslovci na Arsu.

Ponoči se bo od zahoda postopno jasnilo, ponekod po nižinah bo nastala megla. Jutranje temperature bodo od 9 do 16 stopinj. Jutri bo povečini sončno z občasno zmerno oblačnostjo. Popoldne lahko predvsem v hribovitem svetu nastane kakšna kratkotrajna ploha. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 27 stopinj.

Nevihtni oblaki Prognoza Slovenija Vremenska napoved do sredine septembra

Konec tedna spet več oblačnosti

V četrtek bo dokaj sončno, le zjutraj bo ponekod po nižinah megla. Popoldne bo lahko nastala kakšna kratkotrajna ploha ali nevihta.

V petek se bo oblačnost od zahoda povečala. Čez dan bodo v zahodni in delu osrednje Slovenije krajevne padavine.

Napoved od 7. do 12. septembra

"Nad severozahodno Evropo se bo zadrževalo ciklonsko območje. V višinah bodo nad območjem Alp in severnega Sredozemlja pihali šibki zahodni do jugozahodni vetrovi. Z njimi bo tudi k nam občasno pritekal bolj vlažen zrak," vremensko sliko razlagajo vremenoslovci.

Dodajajo, da se bo verjetnost padavin od petka naprej spet nekoliko povečala, temperature pa bodo letnemu času primerne. Na ustalitev vremena kaže šele proti sredini prihodnjega tedna.

jesen vreme sonce Vreme Slovenija Nova vremenska napoved za letošnjo jesen

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.