Slovenija
33 ogledov

Oprali 1,1 milijona evrov

Na jeseniškem sodišču pravijo, da dobivajo vse več predlogov za rubež nepremični Žurnal24 main
Kriminalisti so zaradi suma zlorabe položaja in pranja denarja ovadili dva osumljenca. S sredstvi v višini 1,1 milijona evrov naj bi osumljena prikrito in prosto razpolagala ter prikrivala nezakonitost izvora sredstev.

Že včeraj smo poročali, da so celjski kriminalisti zaradi suma storitve dveh kaznivih dejanj, in sicer zloraba položaja ali pravic ter pranje denarja, ovadili dva osumljenca.  

Po poročanju Pop TV naj bi šlo za direktorja celjskega podjetja Nivo Danila Seniča in direktorja mariborskega slamnatega podjetja.

Po sklenjenem navideznem poslu je odgovorna oseba delniške družbe iz Celja na transakcijski račun družbe iz Maribora nakazala 1,1 mio. evrov kot navidezno kratkoročno posojilo družbi, ki ga ta družba ni nikoli povrnila.

Navidezno nakazali 1,1 milijona evrov
Kazensko ovadbo so podali  zaradi sumov nepravilnosti v gospodarski družbi, gradbenem podjetju iz območja Celja. Sumijo, da je odgovorna oseba gospodarske družbe zlorabila položaj v družbi, ki je organizirana kot delniška družba, in sicer tako, da je februarja leta 2008 navidezno navezala poslovne stike z gospodarsko družbo iz območja Maribora, za katero je bilo ugotovljeno, da gre za neplačujoči gospodarski subjekt (missing trader), so sporočili s Policijske uprave Celje.

Sredstva dvignili še isti dan
Odgovorna oseba neplačujoče gospodarske družbe je osumljena tudi storitve kaznivega dejanja pranje denarja. Omenjena sredstva, ki so bila nakazana na to družbo, je namreč še istega dne oziroma v naslednjih nekaj dneh brez pravne podlage in kakršnihkoli poslovnih razlogov gotovinsko dvignila z računov te družbe. Odgovorna oseba te družbe je z nakazanimi sredstvi v višini 1,1 milijona evrov prikrito in prosto razpolagala ter prikrivala nezakonitost izvora sredstev  ter nadaljnjo identifikacijo lastništva teh sredstev in gradbeno podjetje iz Celja  oškodovala za 1,1 milijona evrov, so še sporočili s PU Celje.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.