Slovenija
3 ogledov

˝Ostalo mu ne bo nič˝

Kriza gradbenega sektorja se preliva v celotno gospodarstvo. (Foto: Živa Zakšek) Žurnal24 main
Odškodnina. Z njo bo plačal zemljišče, gradnjo parkirišča in nadvoza.

Avtoprevoznik Mirko Kovačič, ki je prejšnji teden z Družbo za avtoceste v Republiki Sloveniji podpisal pogodbo o izročitvi zemljišč, potrebnih za izgradnjo manjkajočega dela dolenjske avtoceste, bo prvi del dva milijona velike odškodnine po pogodbi dobil šele 1. januarja.

Dela tudi prihodnje leto

Zemljišče. Kovačič bo Darsu zadnjega izročil čez en mesec. V tem času namerava na nadomestnem zemljišču zgraditi začasno parkirišče. Gradnja nadvoza pa bo po navedbah Marinčka predvidoma stekla februarja.

Zdaj stroške plačuje sam, pojasni njegov pooblaščenec Gorazd Marinček.

Na kratko s časom
"V tem trenutku je vse prej kot zadovoljen, ker ima silno malo časa, vreme pa mu ni naklonjeno," o Kovačiču pove Marinček.

Kovačič, ki je dan po podpisu pogodbe že omogočil, da so stroji zabrneli na najbolj ključnih zemljiščih, mora namreč do 4. januarja očistiti še preostanek zemljišč, sicer ga čaka pogodbena globa.

"Če bi bila pogodba podpisana avgusta, bi bili veseli, zdaj pa nam, kar se tiče časa in del, kar za nohte," še izpostavi.

Na tesno z denarjem
Kovačiču od odškodnine ne bo ostalo nič, pravi Marinček. Petsto tisočakov bo porabil za gradnjo nadvoza, sto tisočakov za pristopni cesti.

"Za 18 tisoč kvadratnih metrov nadomestnih zemljišč je plačal 30 evrov na kvadratni meter, to je 540 tisočakov. Da bo gozd spremenil v utrjeno parkirišče, bo po ocenah sodnih cenilcev potrebnih najmanj nadaljnjih 50 evrov na kvadratni meter, kar znese 900 tisoč evorv," pojasni in doda, da bo šlo finančno zelo na tesno, saj pričakujejo dodatne stroške z urejanjem parkirišča na drugi strani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.