Slovenija
16 ogledov

Otroke s posebnimi potrebami spet potegnili za nos

garderoba šola Ptuj Nino Verdnik
Potem ko je že kazalo, da naj bi začeli z gradnjo novih prostorov šole s prilagojenim programom na Ptuju, se zdaj gradnja odmika.

"Novica o zamiku prejema državnih sredstev me je neprijetno presenetila in razžalostila," pravi varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer, ki bo v ponedeljek sprejela vodstvo šole.

Varuhinjo je informacijo o tem, da je način financiranja izgradnje Osnovne šole dr. Ljudevita Pivka na Ptuju spremenjen, presenetila zato, ker je minister za izobraževanje, znanost in šport Jernej Pikalo na pogovoru pri njej obljubil začetnih 800.000 evrov za leto 2013, v sporočilu za javnost navaja varuhinja, ki pravi, da je sredstva zdaj "očitno vzel rebalans".

Otroci ne morejo čakati v nedogled

"To je slaba popotnica gradnji, ki pa se mora začeti. Temeljni kamen je treba postaviti in poiskati vse možne rešitve. Nisem in ne bom obupala, tudi in predvsem zaradi otrok in njihovih staršev, ki so jim kršene pravice do šolanja v zanje primernem okolju," poudarja varuhinja, ki se sicer zaveda, da se v trenutnih finančno sušnih letih vlada nenehno srečuje z vprašanji oblikovanja in sprejemanja prioritet. Vendar pa po njenem otroci s posebnimi potrebami ne morejo čakati v nedogled.

V ponedeljek bo varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer na obisk sprejela vodstvo šole, predstavnike sveta staršev in Združenja slovenskih poklicnih gasilcev, ki pomagajo šoli pri zbiranju sredstev za izgradnjo.

Komentarjev 3
  • ennanova 13:44 25.avgust 2013.

    Za Evropo gre, za vas nePrav takšni in podobni absurdni slogani s katerim se povprečnemu človeku ni mogoče niti za hip indentificirati, prej vzbujajo posmeh, prezir in ogorčenje, odražajo stanje duha EU politike, ki kaže na dejstvo, da je ...prikaži več prišlo do popolnega kratkega stika z realnim dogajanjem. Ne nagovarjajo …http://za-misli.si/kolumne/elena-pecaric/1129-za-evropo-gre-za-vas-ne

  • Boschtjan Zupanchich 12:19 25.avgust 2013.

    AMEN ! Žal !

  • dragec 10:31 25.avgust 2013.

    Novica je Vlasto razžalostila, njena osnovna skrb je njena frizura in obleka - in nič več