Slovenija
51 ogledov

Ovadila in tožila bo

Irena Volkner in Andrej Pitako Anže Petkovšek
Irena Volkner. Pacientka kljub dogovoru po petih mesecih brez odškodnine.

UKC. Pet mesecev po tem, ko je Irena Volkner z vodstvom Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana sklenila dogovor, da ji zaradi odlašanja z operacijo tumorja izplačajo odškodnino, se to še vedno ni zgodilo. Volknerjeva zato napoveduje kazensko ovadbo zdravnika Seyeda Yousefa Ardebilija, odškodninsko tožbo proti UKC in prijavo zdravniški 
zbornici.

Na UKC pojasnjujejo, da so zahtevek za odškodnino predali zavarovalnici, ki pa potrebuje še mnenje izvedenca medicinske stroke. Na podlagi tega mnenja se bo zavarovalnica odločila za višino odškodnine, dodajajo.

Ne more v tujino

Volknerjevi, ki je bila po nerazumnem odlašanju februarja operirana v nemškem Tübingenu, so po operaciji priporočili obsevanje v nemškem Heidelbergu. Tam je namreč ena izmed treh klinik v Evropi, na katerih omogočajo zdravljenje, primerno za njeno bolezen. Kot pravi, na obsevanje ne more, saj Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) ne krije vseh stroškov, sama pa si jih ne more privoščiti, ker je po izteku pogodbe za določen čas ostala tudi brez službe. Trenutno je na bolniškem dopustu na zavodu za zaposlovanje, pri čemer prejema 500 evrov bolniškega nadomestila. Zdravljenje nadaljuje na onkološkem inštitutu v Ljubljani, kjer sicer za njeno bolezen ni na voljo optimalne terapije.

“Zavlačujejo s plačilom”

“UKC in njegova zavarovalnica zavlačujeta s plačilom kakršnekoli odškodnine, ker čakata na tako poslabšanje mojega zdravja, da stroškov z menoj ne bo več,” meni Volknerjeva, ki se počuti prevarano in zavedeno. Marjan Koršič z oddelka za nevrokirurgijo UKC je včeraj dejal, da je UKC napako priznal, se zanjo opravičil in odškodnini ne oporeka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.