Slovenija
9 ogledov

Ovadili direktorico Žalskih lekarn

Žurnal24 main
Celjski policisti so ovadili direktorico Žalskih lekarn, ker naj bi javni zavod na račun potovanj oškodovala za 118.000 evrov.

Celjski kriminalisti so končali preiskavo v enem od javnih zavodov, v katerem naj bi odgovorna oseba zavod oškodovala za okoli 118.000 evrov. Po neuradnih podatkih gre za Žalske lekarne in direktorico lekarn Lidijo Pavlovič. Ta je danes dejala, da o koncu preiskave ni seznanjena.

Ovadena je bila zaradi suma storitve osmih kaznivih dejanj – zlorabe položaja in pravic po 244. členu kazenskega zakonika. Od leta 2002 do leta 2006 naj bi večkrat zlorabila položaj in prestopila meje svojih pravic, tako da je organizirala in iz sredstev javnega zavoda neupravičeno odrejala plačila stroškov za različna potovanja, ekskurzije in izlete.

Strokovne ekskurzije

Na tako imenovane "strokovne ekskurzije" v tujino je poleg zaposlenih v javnem zavodu vodila tudi osebe, ki niso bile zaposlene v tem zavodu, oziroma osebe, ki niso iz te stroke. Šlo je za oglede različnih svetovnih mest. Strokovnih ekskurzij se je poleg največ desetih uslužbencev na stroške javnega zavoda udeleževalo tudi okoli 20 ljudi, ki niso bili zaposleni v tem zavodu.

Poleg tega je odgovorna oseba javnega zavoda zase ter za svoje znance in prijatelje organizirala in s sredstvi javnega zavoda plačala več različnih popolnoma zasebnih potovanj. Ob različnih priložnostih, ko naj bi se službeno mudila na različnih svetovnih kongresih in srečanjih, je sebi ter znancem in prijateljem plačala več različnih ogledov in potovanj, in sicer po Novi Zelandiji, Mehiki in Braziliji ter Egiptu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.