Slovenija
378 ogledov

Pacienti lahko parkirajo na ulicah

ljubljana 10.10.13, parkirna hisa, parkirisce, parking, parkiranje okoli UKC, UK Anže Petkovšek
UKC Ljubljana. Ta parkirnih prostorov ne zagotavlja, v okoliških ulicah pa jih je le 290.

 V bližini oziroma okoliških ulicah Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana je okoli 290 parkirnih prostorov, ki jih lahko uporabljajo tudi pacienti in obiskovalci UKC, pravijo na Mestni občini Ljubljana (MOL). UKC namreč v bližnji okolici zanje ne zagotavlja nobenega parkirnega prostora, čeprav upravlja 996 parkirišč, ki so namenjena zaposlenim, dostavnim vozilom in servisnim službam ter invalidom. Izključno invalidom je namenjenih 29 parkirnih prostorov.

Brez vpliva na visoke cene

Parkiranje v okoliških ulicah (Vrazov trg, Ilirska ulica do Rozmanove ulice, Vrhovčeva in Prisojna ulica, Šmartinska cesta, Japljeva in Šlajmerjeva ulica) stane 40 centov na uro. Petkrat več stane parkiranje v garažnih hišah Šentpeter in Meksiko ob UKC, ki sta v lasti Jožeta Anderliča.

Tako v UKC kot na MOL so dejali, da na te cene ne morejo vplivati. "Ocenjujemo, da je cena parkiranja v garažnih hišah okoli UKC visoka, vendar je oblikovanje cene povsem v pristojnosti zasebnega lastnika garažne hiše," so povedali na MOL in dodali, da so poskušali vplivati na znižanje cen z nižjimi cenami parkiranja v garažni hiši pod Kongresnim trgom, kar jim ni uspelo.

Prodala ga je MOL

Ob tem je zanimivo, da je zemljišče za garažo Šentpeter Anderliču prodala prav MOL. Na vprašanji, zakaj so to storili in zakaj je niso zgradili raje sami ali v javno-zasebnem partnerstvu, ker bi tako lahko vplivali na to, da cene ne bi bile oderuške, so odgovorili: "Prodaje zemljišča leta 2004 ne moremo komentirati, saj odločitve o prodaji ne poznamo. Poleg tega se nam ne zdi korektno, da bi za nazaj komentirali odločitve prejšnjega vodstva." To zemljišče je bilo prodano med županovanjem Danice Simšič.

Komentarjev 6
  • malecka 11:46 17.oktober 2013.

    Pa ne samo on, že vrsto let samo vsi kradejo in si polnijo žepe, na čelo z sedanjo vlado.Kaj pa je ona dobrega naredila? Davek na davek. Vse so pokradli, mi pa naj zapolnjujemo proračunsko luknjo. Otroci so lačni, ...prikaži več starši brez dela, upokojenci na mrzlem, to je epilog te vlade, sramota

  • malecka 11:32 17.oktober 2013.

    Spoštovani bralci? Res bi bilo zanimivo izvedeti koliko bo ta naš g.Anderlič plačal davek nate svoje garaže? Ali mogoče revež nima denarja , pa bomo zato mi navedni smrtrniki plačevali spet za njih, tako kod do sedaj. Res smo ...prikaži več potrpežljivi.Kako dolgo bomo to še samo gledali, da nas ta b+++a na oblasti izkorišča, že itak pol Štajerske živi pod pragom revščine.

  • Bizgec 09:55 17.oktober 2013.

    A je bil slučajno takrat on župan Ljubljane? Ker meni se zdi, da v članku piše, da je bila na tem položaju Simčičeva...