Slovenija
3 ogledov

Pade lahko tudi več kot 100 litrov dežja na kvadratni meter

vreme dežnik dež nevihta Shutterstock
Meteorologi zaradi vremenske fronte nad Sredozemljem danes pričakujejo dokaj močno deževje s pogostimi nevihtami in nalivi v zahodni in deloma tudi v severni in osrednji Sloveniji.

Dežurni vremenski prognostik na Agenciji RS za okolje (Arso) nam je dejal, da ponoči obilnejših padavin ni bilo nikjer, najbolj je, in bo, namakalo v severnem in zahodnem delu Slovenije, kjer lahko krajevno pade tudi nad 100 litrov dežja na kvadratni meter v manj kot 24 urah. Drugje bo padlo od 20 do 50 litrov dežja na kvadratni meter, nikjer pa ne bo suho.

Od ponedeljka do četrtka bo vreme spremenljivo, z občasnim dežjem. Poletnih temperatur, ki so dosegle 30 stopinj Celzija je konec, pravijo na Arsu, še vedno pa lahko pričakujemo obdobja, ko bo temperatura vztrajala pri 25 stopinjah Celzija.

Pozor na hudournike

Zaradi močnih padavin, ki so zajele Slovenijo, lahko danes čez dan in v noči na ponedeljek ob močnih nevihtah hitro in izdatno narastejo zlasti manjši potoki in hudourniki predvsem na območjih zahodne, severozahodne in severne Slovenije. Ob pojavu hudourniškega odtoka so možna tudi razlivanja ob vodotokih, opozarjajo na Arsu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.