Slovenija
73 ogledov

Pahor bi se zmage veselil v ženski slačilnici

nogomet Slovenija Saša Despot
Je predsedniku države Borutu Pahorju spet ušla neposrečena šala?

Predsednik republike Borut Pahor je danes na svojem uradnem twitter profilu napovedal, da se bo udeležil odločilne tekme slovenske košartkarske reprezentance, ki se bo pomerila z reprezentanco Litve. Kot je mogoče razbrati iz njhegovega tvita, se predsednik države veseli praznovanja zmage v slačilnici.

"Ajde mala miška, gremo!"

Današnja izjava, ki je vzbudila precej vznemirjenja na socialnih omrežjih, češ, da gre za neprimerno komunikacijo za predsednika dražev, ni prva taka, zaradi katere je bil Pahor deležen podobnihočitkov. Na lanski maturantski paradi je Pahkor vzpodbijal z  "ajde, miška mala, gremo" in "to mi delaj". Pozneje se je sicer opravičil. "Kljub prešernemu vzdušju jih je bilo mogoče razumeti kot nespoštljive, zato se zanje iskreno opravičujem. Vedno sem se in se bom trudil biti spoštljiv do vseh ljudi," je takrat v opravičilu povedal Pahor.

Pridite oblečeni v zeleno!

Današnja tekma se bo sicer začela ob 18. uri, izbranke selektorja Damirja Grgića pa imajo do konca kvalifikacij še dve tekmi - v sredo bodo gostovale v Latviji, za premierno uvrstitev na evropsko prvenstvo, ki bo junija na Češkem, pa potrebujejo eno zmago. Litva je zagotovo bolj primerna priložnost kot Latvija. Slovenke so namreč današnje tekmice premagale že na prvi tekmi novembra lani (73:64).

Slovenke so odločene, da nalogo opravijo v Celju. "Tekmice prihajajo v spremenjeni zasedbi, a smo se nanje dobro pripravile. Najbolj pomembno je, da bomo me prave in da željo po uvrstitvi na EP pretvorimo v borbenost na parketu," pravi prva zvezdnica reprezentance Nika Barič.

Vstop v dvorano je brezplačen, želja igralk pa je, da se obiskovalci oblečejo v zelene barve in tako dodatno popestrijo dogajanje na brez dvoma nabito polni tribuni.

Na evropskem prvenstvu, ki ga bosta od 16. do 27. junija gostila Praga in Hradec Kralove, bo nastopilo šestnajst reprezentanc.

Komentarjev 15
  • jozicamurn 17:49 21.november 2016.

    Ne Zmago, to ni zaradi tega kar je izjavil sedaj v tem članku, ampak kar je izjavljal v imenu vseh nas pri fašistu Poroshenku "Mi podpiramo Ukrajino v celoti s Krimom.", kdo je to "mi". Takšnega predsednika ne želimo in ...prikaži več Krim = Rusija!Poleg tega vsi, ki ga poznajo pravijo da res šmrka belo in to bi lahko policija in novinarji že preverili do sedaj, ampak novinarji dandanes so useless.

  • Hi5 09:37 21.november 2016.

    Kaj vsem skupaj reči? Za tako državo in takšne kekce kot ste vsi kritiki, je Pahor za vas še predober. Tolk smo zablužena država, da je iz tega delat problem res huda reč.

  • primoz.g 19:41 19.november 2016.

    Itak če jih pol ven zbrcamo jih je še vendo POL preveč :) se prav je treba USE nagnat