Slovenija
115 ogledov

Predsednik Pahor se opravičuje za malo miško

Borut Pahor Anže Petkovšek
"Ajde, miška mala, gremo!" in "To mi delaj, to mi delaj!" je na dijaški paradi vzklikal Borut Pahor. Zdaj se opravičuje za besede, ki jih je bilo po njegovem mogoče razumeti kot nespoštljive.

Predsednik Borut Pahor se je v video nagovoru opravičil za besede, izrečene na Maturantski zabavi prejšnji teden. Pahor je prireditev za dijake zaključnih letnikov srednjih šol, ki po ulicah glavnega mesta ob koncu šolskega leta zaplešejo maturantsko četvorko, spremljal v živo in jih z odra vzpodbujal z besedami: "Ajde, miška mala, gremo!" in "To mi delaj, to mi delaj!"

"Izrekel sem nekaj besed, za katere mi je bilo takoj žal," pravi Pahor. "Kljub prešernemu vzdušju namreč, jih je bilo mogoče razumeti kot nespoštljive, zato se zanje iskreno opravičujem."

Zagodla sta mu odprtost in temperament

Pahor poudarja, da se je vedno trudil biti spoštljiv do vseh ljudi. "Kot predsednik republike se z vami zelo veliko družim, zlasti še z mladimi in zgodi se, da mi moja odprtost in temperament nista vedno v pomoč. To besede na maturantski paradi seveda malce pojasnjuje, opravičuje pa nikakor."

Potrudil se bo biti boljši

Pahor na koncu posnetka še obljubi, da se bo poboljšal in prosi za razumevanje, pri tem pa se mu jezik nekoliko zaplete. "Potrudil se bom biti boljši. Tega ne morem zagotovitm, obljubim pa, da se se bom potrudil biti boljši."

dežurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 19
  • drejca1 09:03 29.maj 2015.

    pozdravljeni, le kaj vam gre Pahor toliko na jetra ? Zaneslo ga je pač in se je opravičil.Tak je in ljudje so ga izvolili. Imam pa že rajši predsednika, ki je odprt do ljudi. Turka tud gledatnisem mogel, ...prikaži več, tolk hinavščine je bilo v njegovih očeh.Prepričan sem, da kljub miškam danes pomete z vso konkurenco, če bi bile volitve.

  • razumnik 08:55 29.maj 2015.

    natančneje - jugo temperament

  • jezero 06:27 29.maj 2015.

    Takega predsednika nima cela Evropa in širše. Dajmo, miško!