Slovenija
401 ogledov

Pahor izbral kandidatko za ustavno sodnico

Matej Tonin in Borut Pahor Anže Petkovšek Predsednik republike Borut Pahor je v Vili Podrožnik sprejel predsednika DZ Mateja Tonina, s katerim sta se dogovorila o sodelovanju.
Predsednik republike Borut Pahor je predsedniku DZ Dejanu Židanu posredoval predlog kandidatke za ustavno sodnico.

Predsednik Pahor za ustavno sodnico predlaga profesorico Katjo Šugman Stubbs. Pahor ocenjuje, da kandidatka izpolnjuje strokovne kriterije in vzbuja zaupanje za opravljanje te pomembne funkcije, so navedli v njegovem uradu. Kandidatki kaže na ustrezno podporo v DZ.

Po pogovorih predsednika republike z vodji poslanskih skupin je mogoče utemeljeno sklepati, da ima kandidatka tudi potrebno podporo za izvolitev, so v sporočilu za javnost navedli v uradu predsednika republike. Računa lahko na podporo koalicije in Levice.

Javna predstavitev kandidatke za ustavno sodnico bo v sredo ob 11. uri v predsedniški palači. Vodila jo bo generalna sekretarka urada predsednika republike Nataša Kovač.

Pahor je imel poleg kandidature Šugman Stubbsove na mizi še predlog kandidature Verice Trstenjak, ki so ji podporo napovedale SDS, NSi in SNS.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 12:52 12.november 2018.

    Zanimiva odločitev ? Tokrat je podprl kandidatko iz levice ............jutri pa bo kandidata iz desnice . Tako se lepo ujčka v SLo politiki ! Vsi siti in srečni ..........raja pa bleje ....me,me,me,me .

Sorodne novice