Slovenija
2701 ogledov

Pahor svetoval, kako bomo Slovenci bolj srečni

borut pahor Instagram
Morda nas bo osrečilo še vedno veliko dela prostih dni v letu 2019, a predsednik Slovenije Borut Pahor je v svoji novoletni poslanici izpostavil povsem nekaj drugega.

Opolnoči smo se poslovili od starega leta in vstopili v novo leto 2019. Na prostem je silvestrovalo več deset tisoč ljudi. Pred nami sta dva prosta dneva, 1. in 2. januar, ki ju bodo številni izkoristili za obiske sorodnikov in prijateljev ter novoletna voščila.

astrologija, horoskop Magazin Dnevni horoskop za torek, 1. januarja 2019

Predsednik republike Borut Pahor je v novoletni poslanici državljanke in državljane povabil k sodelovanju in medsebojnemu spoštovanju. "Bodimo našim otrokom zgled ponosnega naroda in velike domovine, kjer je dovolj prostora za vse," je pozval. Tako mi kot naši otroci moramo po njegovih besedah vedno držati skupaj. Vedno nas mora prevzemati duh skupnosti, pripadnosti in odgovornosti eden za drugega, je dejal.

Ročni menjalnik Pri nas Avto Česa se morajo v 2019 bati prekrškarji

Predsednik državnega zbora Dejan Židan je v novoletni poslanici poudaril, da moramo skupaj prevzeti odgovornost za prihodnost. "Strahu, ignoranci in uklanjanju pragmatizmu se je treba zoperstaviti," je dodal. Prepričan je, da bo leto 2019 boljše, če se bomo zavzeli za vrednote solidarnosti, pravičnosti, sočutnosti in strpnosti.

novo leto 2019 sydney Svet Nazdravljanje 2019 že v polnem zamahu

Veliko število dela prostih dni

V letošnjem letu bo skupno 12 dela prostih dni, kar je dan manj kot lani. Dan upora proti okupatorju, 27. april, bo namreč na soboto. Sicer pa bo letos mogoče štirikrat ostati doma kar devet dni ob le treh dneh dopusta. To bo prvič mogoče že v tem tednu, saj sta dela prosta dneva tako 1. kot 2. januar. Od leta 2017 namreč znova praznujemo novo leto tudi 2. januarja, kot je veljalo, dokler ga varčevalni zakon iz leta 2012 ni ukinil.

računanje par Slovenija Upokojevanje v 2019: Spreminjajo se pogoji

Zatem bo mogoče ob treh dneh dopusta ostati doma kar devet dni še v maju, v tednu, v katerem sta 31. oktober in 1. november, ter v decembru. Prvi in 2. maj, ko praznujemo mednarodni dan dela, namreč padeta na sredo in četrtek, 31. oktober, dan reformacije, in 1. november, dan spomina na mrtve, padeta na četrtek in petek, 25. december, božič, in 26. december, dan samostojnosti in enotnosti, pa na sredo in četrtek.

Komentarjev 1
  • dragec 11:04 01.januar 2019.

    Ko bomo v vlogi predsednika SLO