Slovenija
102 ogledov

Pahorjevo domotožje v Egiptu

Borut Pahor v Egiptu Urad predsednika RS
Na družbenih omrežjih kroži fotografija, ki jo je na svojem Instagram profilu objavil slovenski predsednik Borut Pahor med svojim prvim obiskom Egipta.

"Domotožje v Kairu," je fotografiji, ki jo je objavil na svojem Instagram profilu, pripisal predsednik republike Borut Pahor. Fotografija se kot požar širi na družbenih omrežjih, uporabniki slednjih jo bodisi močno odobravajo ali pa se nad njo zgražajo.

 

Domotožje v Kairu. #Pahor #president #Egypt #Slovenia #homesick #homesweethome #ljubodoma

A photo posted by Borut Pahor (@borutpahor) on Dec 6, 2016 at 11:27am PST

Pahor se je sicer včeraj, drugi dan prvega predsedniškega obiska v Egiptu, srečal z egiptovskim premierjem Sherifom Ismailom, s katerim sta govorila predvsem o priložnostih za krepitev gospodarskega sodelovanja med Slovenijo in Egiptom. S predsednikom egiptovskega parlamenta Alijem Abdelom Aalom je govoril o varnostnih razmerah, ki v Egiptu predstavljajo eno glavnih ovir za gospodarski razvoj. Govorila sta tudi o bilateralnih odnosih in krepitvi političnega dialoga na najvišji politični ravni. 


Slovenski predsednik je obiskal tudi spominsko obeležje Aleksandrinkam na Latinskem pokopališču v Kairu in se tako poklonil spominu na mnoga mlada slovenska dekleta in žene, ki jih je v Egipt pripeljala nuja po zaslužku in preživetju družin.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • jozicamurn 00:34 16.januar 2017.

    Naj obišče Ruse po tistem, kar je izjavil Poroshenku po naročilu svojih šefov iz NATO, ZDA, Nemčije in Fancije "Mi podpiramo Ukrajino le v celoti s Krimom". Največji ritoliznik vseh časov, ki je brez hrbtenice in je s svojim delovanjem ...prikaži več Sloveniji prinesel samo še večji minus (odhod Rusov iz turizma po takšnih izjavah), njemu na Hrvaškem pa novo vilo in jahtico. Sem slišala, da ga Hrvati zelo cenijo, zakaj le. Borut Pahor Ban Jelačić imenovan sniffar kokainar vikendaš. Sedaj prihaja Trump, a bo torej Pahorček še lezel v rit le Obami-Hillary v ozadju? Sramota od predsednika in komaj čakam volitve, da gre v pozabo. Nima blage veze o trenutni politiki po svetu in na splošno o politiki. Le Pen ga lahko malo pouči.

  • Ferluci 18:31 07.december 2016.

    Kakorkoli, to ne spada k vedenju predsednika neke države! Na sliki zgleda kot da je zadet ali pa pijan.

  • Papaja Popi 17:31 07.december 2016.

    Sram me je .Barbika je pač Barbika.Pri nas predsednika države sploh ne potrebujemo.Niti predsednika državnega zbora.Niti predsednika državnega sveta.Pa še marsikoga drugega ne rabimo.Vsi so sami paraziti.Predsednik vlade je pač glavni, kakršen že ...prikaži več pač je. na žalost.Tudi kdo drug bi bil slab ali še slabši.