Slovenija
4 ogledov

Paketno reševanje pomanjkanja ministrov

pahor dz 3 bobo Žurnal24 main
Pahor naj bi septembra v parlament poslal imena petih kandidatov za nove ministre. Na njihovo imenovanje naj bi vezal zaupnico.

Z odstopom ministrice za notranje zadeve Katarine Kresal bo v vladnih vrstah zazijala še večja luknja. Premier Borut Pahor naj bi sredi septembra v parlament poslal predlog kandidatov za vseh pet praznih ministrskih mest. Na predloge ministrov pa naj bi vezal tudi zaupnico, piše današnje Delo.

Če bi poslanci potrdili ministre, bi vlada delala do dogovora o novem datumu volitev. Če ne, bi se začeli postopki za predčasne volitve.

Kot še piše Delo, so v SD že izdelali širši nabor kandidatov. Med njimi naj bi bili poslanci SD in sedanji uslužbenci ministrstev brez šefov.

V SD nimajo počitnic

Pogovori o trenutnih političnih razmerah potekajo v stranki SD. Po besedah vodje poslanske skupine največje vladne stranke Dušana Kumra meni, da je treba ohraniti normalno delovanje države, da se "ne bi predali trimesečni evforiji" v obliki predčasnih volitev.

Informacije so sicer skope. Predstavnik SD za strateško komuniciranje Denis Sarkić je potrdil, da razmišljajo o posebnih sestankih na temo predčasnih volitev v prihodnjih dneh.

Komentarjev 7
  • privat 07:56 21.avgust 2011.

    nobenih ministrov več..gremo na zavod

  • Schreckensherrschaft Alarm 16:45 20.avgust 2011.

    Ivan Kramberger ali Ivek sem jaz..Ivek si ti..Iveki smo mi vsi ! PRAVICA DO RESNICE DANES !!! Resnico o komunisticnih zlocinih napram "Slovenskemu" in Hrvaskemu narodu danes !!! KAJ IMATA KRAMBERGER IN VUKOVAR SKUPNEGA...zakaj situacija kot je v JUGO "SLOVENSKI" ...prikaži več DRZAVI..KDO SO "SLOVENSKI" IN HRVASKI POLITIKI... http://ivankrambergerdanes.blogspot.com/ or http://ivankramberger.wordpress.com/ ce povezava ne deluje, vnesite v google tekst "Ivan Kramberger ali..Ivek sem jaz..Ivek si ti..Iveki smo mi vsi". Nazaj na barikade !! Naj Ivekov duh zivi naprej v vseh nas !! SMRT KOMUNIZMU; SVOBODA NARODU !!!

  • mirko 15:22 18.avgust 2011.

    Zaupnico bo vsekakor dobil. Zakaj? Ker se poslanci ne samo pozicijski ampak tudi velik del opoziciskih poslancev prav dobro zaveda, da v predčasnih volitvah nimajo pogojev, da bi zopet prišli v parlament. Skoraj vsak, ki sedi v parlamentu razmišlja logično ...prikaži več v svojo korist. Boljše vrabec v roki, kot golob na strehi. Tako bodo vsaj še dobro leto prejemali dobro poslansko plačo in potem še leto dni nadomestilo. Boli jih ku...c za blaginjo njegovega naroda, važno jim je le njihovo finančno stanje. Lep primer je Jelinčič. Gledal bo na morje in jedel fige.