Slovenija
39 ogledov

Panika zaradi enega računa

medicinska fakulteta Nino Verdnik
Medicinska fakulteta. Ministrstvo nima finančnega načrta za projekt za 2012.

“Če bo dinamika financiranja gradnje nove medicinske fakultete takšna, kot kaže zdaj, bi se lahko zgodilo, da del ne bomo mogli dokončati do roka,” je pojasnil Peter Kosi, direktor gradbenega podjetja Granit iz Slovenske Bistrice, ki je poleg Begrada glavni gradbeni izvajalec tega milijonskega projekta.

Izstavijo lahko en račun

Kosi je za Žurnal24 pojasnil, da jim je ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo (MVZT) poslalo okvirni finančni načrt projekta za letos, da pa so v dopisu dodali, da za prihodnje leto načrta še ni. “Letos je na voljo 1,8 milijona evrov in nič več. Za tolikšno vrednost lahko izdamo račun le enkrat, in sicer septembra. Za preostalo rok ni določen. Mi smo naredili paniko, saj ne vemo, ali bomo dobivali svoje delo sproti plačano,” je dejal prvi mož Granita.

Sicer pa so z MVZT sporočili, da je predvidena dinamika financiranja projekta nove medicinske fakultete takšna, da bi iz Evropskega sklada za regionalni razvoj letos prejeli dva milijona evrov, neposredno iz proračuna pa 400 tisoč evrov.

“Izgradnja ni ogrožena”

Neuradno smo izvedeli, da je bil glede financiranja izgradnje medicinske fakultete v petek na mariborski univerzi sestanek s predstavniki ministrstva, univerze in izvajalcev. “Izgradnja ni ogrožena, to vam lahko zagotovim,” je po sestanku pojasnil Ivan Krajnc, dekan mariborske medicinske fakultete.

Po navedbi naših virov naj bi bili pogovori glede dinamike financiranja uspešni, še vedno pa naj bi obstajala možnost, da se dokončanje stavbe zavleče za mesec ali dva. Investicija naj bi bila dokončana do januarja 2013, namenu pa naj bi jo predali dva meseca pozneje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.