Slovenija
16 ogledov

Pasti spletnih kuponov s popusti

Dubrovnik Shutterstock
V Sloveniji je vedno več spletnih portalov, ki ponujajo skupinske spletne nakupe po cenah, ki naj bi vključevale izjemno visoke popuste. Na zvezi potrošnikov so ugotovili, da so cene turističnih aranžmajev praviloma nižje kot pri klasičnih agencijah, da pa številne ponudbe vključujejo le namestitev.

Na Zvezi potrošnikov Slovenije (ZPS) opozarjajo, da imajo potrošniki največ težav z rezervacijo prostega termina. "Če ugotovite, da kupona ne morete izkoristiti, lahko odstopite od pogodbe v 14 dneh po nakupu, ponudnik skupinskih spletnih nakupov pa vam mora vrniti denar za opravljeni nakup," svetujejo na ZPS.

Cene so praviloma nižje

Na ZPS so ugotovili, da so cene praviloma nižje kot pri klasičnih agencijah, res pa je tudi, da številne ponudbe vključujejo le namestitev, vse drugo pa je odvisno od potrošnikove izbire. Torej lahko tudi potrošniki sami dokaj preprosto poiščejo prosto sobo ali apartma, ob tem pa ne bodo vezani na nakup kupona, časovne omejitve ipd. "Verjetno bodo morali nekoliko več brskati po spletu in iskati primerne ponudbe, vendar se bo lahko vloženi čas na koncu obrestoval," še poudarjajo na ZPS.

Pred nakupom kupona naj potrošniki po nasvetih ZPS preverijo ceno. Na spletnih mestih, kjer ponujajo najem sob ali apartmajev, je dobro prej povprašati ponudnika neposredno. Potrošniki naj pred nakupom preverijo tudi ali je apartma v času, ko ga želimo najti, prost. Številne ponudbe sploh ne veljajo med šolskimi počitnicami ali pa bo zahtevano doplačilo. Takoj po nakupu naj potrošniki rezervirajo tudi termin.

Pazite, kaj nakup vključuje

Na zvezi svetujejo, naj potrošniki preverijo tudi kategorijo namestitve in ponudnika. Poleg spletnih forumov naj preverijo še spletni mesti tripadvisor in booking. Potrošniki naj preverijo, ali so v ceno vključeni tudi parkiranje, stroški čiščenja apartmaja, stroški rezervacije... Obenem pa naj se prepričajo o stroških transferjev.

Komentarjev 2
  • Sebastijan Pintarič 21:15 26.maj 2013.

    Se strinjam,sam sem že nekajkrat koristil te zadeve različnih ponudnikov in vse brez problema.Je pa treba mal prebrat kaj in kako ,predvidevam,da jih več kot polovica ne prebere o ponudbi na strani dejanskega ponudnika in vnaprej povpraša o prostih terminih,na ...prikaži več kar pa povsod opozarjajo te strani.Pa miren in razigran oddih vsem.

  • zic 12:27 26.maj 2013.

    treba je bit pozoren na drobni tisk in je stvar rešena in brez zagat!!!