Slovenija
2569 ogledov

Nimajo niti enega pediatra, tako bi zdaj rešili problem

ZD Zagorje Facebook Zdravstveni dom Zagorje.
Potem, ko so v nekaj mesecih ostali brez treh pediatrinj, skušajo dolgoročno rešiti težavo.

Iz Zdravstvenega doma Zagorje sta pred kratkim odšli dve zadnji dve pediatrinji, potem ko je njuna kolegica ustanovo zapustila že leta 2022. Ambulante odtlej pokrivajo z nadomeščanji. 

Zaradi nerazrešene kadrovske stiske je po izredni seji zavoda zdravstveni dom zapustila direktorica Saša Bajda, namesto nje je bil na čelo ustanove začasno imenovan direktor občinske uprave Borivoj Grden. Novo vodstvo je ubralo dolgoročen pristop.

Občina Zagorje ob Savi je konec prejšnjega tedna namreč objavila razpis za podelitev koncesije za opravljanje javne službe na področju pediatrije. Razpis je objavljen na spletni strani Občine in na portalu javnih naročil, prijave zbirajo do konca januarja.

Z izbranim koncesionarjem želi občina kot ustanoviteljica zavoda skleniti delovno razmerje za obdobje 15 let. Pri izbiri bodo preverjali dovoljenje za opravljanje zdravstvene dejavnosti, zaposlitev ustreznega števila usposobljenih delavcev, urejenost zavarovanja odgovornosti za zdravnike in drugo.

Zdravniki poslali predloge

ZD Zagorje | Avtor: Facebook Facebook

Septembra lani so zdravniki koncesionarji, ki delujejo v Zagorju, poslali pismo županu Matjažu Švaganu, v katerem so opozorili na poslabšanje zdravstvenega varstva v občini.

Predlagali so razpis koncesije za partonažno službo, dodatni zobozdravstveni koncesiji, koncesijo za pediatrijo in pripravo dokumentacije za prizidek zdravstvenemu domu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Pierre 12:45 17.januar 2024.

    Pa dajte no poročat KAJ NOVEGA!!!!!

Sorodne novice