Slovenija
31 ogledov

Pet tisoč evrov za obvoze avtobusov

Letos bodo prvič merili neto čas od starta do cilja, ne od strela do cilja. (Fot Žurnal24 main
15. Ljubljanski maraton. Okoli 1.200 brezplačnih parkirnih prostorov bodo zagotovili v Stožicah.

Danes in jutri bodo ceste, kjer poteka trasa tekov Ljubljanskega maratona, zaprte, mestni avtobusi pa bodo vozili po obvozih, ki so objavljeni na spletnih straneh Ljubljanskega potniškega prometa (LPP).

Kje bodo tekli
Trasa. Start maratona bo na Šubičevi ulici, nato pa se trasa nadaljuje po Bleiweisovi ulici, Tržaški cesti, Šestovi ulici, Rožni dolini, cesta II, Cesti na Brdo, Poti za Brdom, Brdnikovi ulici, Večni poti, Šišenski, Vodnikovi in Regentovi cesti, Pečnikovi ulici, Ulici Jožeta Jame, Cesti Ljubljanske brigade, Goriški, Aljaževi, Drenikovi, Samovi, Podmilščakovi in Slovenčevi ulici, Ulici 7. septembra, Dunajski in Slovenski cesti ter Šubičevi ulici. Cilj bo na Trgu republike.

Težave s parkirišči
Poleg tega bodo organizatorji v Stožicah zagotovili okoli 1.200 brezplačnih parkirnih prostorov, čeprav so imeli s tem kar nekaj težav.

“Župan Zoran Janković nam je to obljubil in kar on obljubi, naredi. Vendar pa koordinacije med županstvom in službami, ki bi to morale izvesti, ni. LPP nam je, namesto da bi šel nasproti, izstavil račun za pet tisoč evrov, ker bodo prestavili proge mestnega prometa,” je povedal Gojko Zalokar, organizator maratona iz Timinga Ljubljana.

Danes ob 18. uri bo tudi slovesnost ob odprtju s testeninko in koncertom jazz skupine Stari mački, jutri pa bodo na startu maratona nastopili The Stroj, ob progi godbe na pihala Litostroj, Vevče, Krško in Laško, v cilju pa Gušti.

Tudi letos bo organizirano brezplačno varstvo otrok udeležencev maratona, ki bo v Vrtcu dr. France Prešeren, otrokom pa bodo zagotovili sadno malico in napitke. Udeleženci tokrat po maratonu ne bodo dobili toplega obroka.

Kako bodo vozili avtobusi LPP. Poglejte v povezavi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.