Slovenija
7544 ogledov

Petrol: Tudi v torek goriva ne bo povsod

Bencinska črpalka Saša Despot
Težav z gorivom na bencinskih črpalkah očitno v torek ne bo konec.

Kot smo že poročali, na več bencinskih črpalkah po državi je v nedeljo in ponedeljek zmanjkalo pogonskih goriv.

Pri Petrolu nastalo situacijo povezujejo z navalom turistov in gnečami na slovenskih cestah, a težav očitno tudi med tednom ne bo povsem konec. Petrol napoveduje, da tudi jutri, ko bodo začele veljati nove cene goriva, slednjega ponekod ne bodo mogli zagotoviti, je poročal portal 24ur.com.

Na Petrolu dodajajo, da če bo pritisk ostal takšen, kot je, bodo težave lahko trajale tudi do petka ali pa še dlje, če se bo povpraševanje še povečalo, poudarjajo pa, da ne blokirajo nakupovanja goriv zaradi jutrišnje podražitve in še, da enostavno niso mogli prilagoditi sistema na takšen skok v povpraševanju. 

Očitki, da zadržujejo pred podražitvijo

Na nekatera zaznavanja voznikov, da je bilo na posameznih servisih možno natočiti gorivo kljub razobešenemu obvestilu, da ga je zmanjkalo, odgovarjajo, da gre za varnostni mehanizem, za tako imenovano mrtvo težo v rezervoarju. Ta se namreč nikoli ne izprazni, vendar pa se sistem pri določeni nizki količini goriva v rezervoarju ustavi, saj začne sicer skozi cisterno vleči zrak.

Na Petrolu ne morejo zagotoviti, da bodo po polnoči težave z gorivom odpravljene, zagotavljajo pa da ne bo nikjer izobešenih lažnih napisov.

Podvojena prodaja

Po državi je prodaja je v teh dneh glede na povprečja približno podvojena, ugotavljajo pri Petrolu in dodajajo, da so dobavo povečali, servise oskrbujejo iz vseh razpoložljivih skladišč, zaradi neverjetno povečanega povpraševanja pa na nekaterih servisih še vedno prihaja do pomanjkanja. 

Izpostavljajo sicer, da gre za kratkotrajne izpade in da je strah pred pomanjkanjem odveč. Priznavajo še, da na povečanje povpraševanja niso bili ustrezno pripravljeni. 

Robert Golob Slovenija Slovenija Golobov odziv na pomanjkanje goriva na črpalkah Hrvaška Ina bencinska črpalka Poteza vlade Svet Hrvati močno dvignili cene na avtocestah

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 8
  • marijan9 11:25 21.junij 2022.

    Kako lahko priložim izsek ene ponudbe?

  • jakec42 08:00 21.junij 2022.

    Potrebno je zamenjat vodstvo pod nujno,da bodo nehali provocirat narod!!!

  • duc1 07:41 21.junij 2022.

    Bando Petrolovo v rit nasuvat.