Slovenija
16 ogledov

Pijani maturanti ostali zunaj

V petek okoli 19. ure je bilo pred Gospodarskim razstaviščem zelo glasno in nasm Žurnal24 main
Med petkovo maturantsko parado je okoli tisoč maturantov, ki so bili pod vplivom alkohola, ostalo pred vrati Gospodarskega razstavišča.

Organizacija vsakoletne Maturantske parade je naporna, priznava organizator Boris Prokofjev iz Plesne šole Urška.  "Okoli tisoč maturantov smo zavrnili pred vrati Gospodarskega razstavišča (GR), ker so bili pijani, niso znali četvorke ..." pravi. Petkova parada je sicer minila mirno, če sodimo po tem, da na Policijski upravi Ljubljana (PUL) niso zaznali kršitev, podobno pa naj bi bilo tudi v drugih mestih, kjer mladi plešejo četvorko za Guinnessovo knjigo rekordov.   

 

150

tisoč evrov je stala maturantska parada samo v Ljubljani. S sponzorskimi sredstvi so jo pokrili od 60- do 70-odstotno, preostalo so vložili Boris Prokofjev, Tomaž Ambrož in Plesna šola Urška.

Rekordna Ljubljana
Plesna šola Urška bo za rekord prijavila največ plešočih v enem mestu, v Ljubljani je namreč četvorko sinhrono zaplesalo 6.088 maturantov. V danskem Aarhusu je lani aprila plesalo 432 plesalcev, kar je dosedanji rekord.
  "Naš lanski rekord, 27.040 plešočih maturantov v več mestih, še ni bil podrt," pravi Prokofjev. Letos jih je plesalo 26.772.
Kot je znano, svojo Maturantsko parado že nekaj let pripravljajo tudi v Plesni zvezi Slovenije. Kaj natančno bodo za Guinnessa prijavili oni, v ponedeljek nismo izvedeli. 

 Policisti začeli malo prej
"Po dogovoru bi z Gospodarskega razstavišča morali startati ob 10.40, dejansko pa smo ob 10.47," je navedbe Ljubljanskega potniškega prometa (LPP) ovrgel Prokofjev. V LPP so namreč povedali, da je maturantski sprevod z GR krenil prezgodaj, zato naj bi policija predčasno začela postavljati zapore in preusmerjala avtobuse LPP. Obvestila o obvozih tako niso bila na vseh postajah točna (na primer pred Hotelom Lev), zaradi česar so se ljudje jezili, kakih sto pa jih je poklicalo na LPP. "Za zagotavljanje varnosti so policisti nekaj minut pred uradno zaporo prometa začeli usmerjati udeležence v cestnem prometu," pa so pojasnili petkov zaplet na PUL.

Smeti: 25 kubičnih metrov
Ljubljano po paradi počisti JP Snaga, čiščenje pa plača Plesna šola Urška. Obračun stroškov je še v pripravi. Ob prireditvi so postavili dodatne zabojnike, čistili večkrat na dan in vključili tudi zunanje izvajalce. "Nabralo
se je okoli 25 kubičnih metrov odpadkov, količina pa je podobna lanski," je povedal Peter Kadunc iz Snage. 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.