Slovenija
2454 ogledov

Pirc Musar komentira kazensko ovadbo, vloženo proti njej

volilni štab Nataša Pirc Musar Saša Despot
Prvi komentar predsednice na vloženo ovadbo.

Kot smo poročali, pred dnevi je Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani prejelo kazensko ovadbo zoper novoizvoljeno predsednico republike Natašo Pirc Musar. Ovadba se nanaša na kaznivo dejanje ponareditve poslovnih listin in naj bi zadevala način plačila honorarja v času, ko je bila Pirc Musarjeva predsednica Rdečega križa Slovenije, je poročal spletni Reporter.

"Do oškodovanja Rdečega križa ali izogibanja plačilu prispevkov ni prišlo!" S temi besedami je nova predsednica države Nataša Pirc Musar danes za POP TV prvič komentirala podano kazensko ovadbo zaradi zaradi ponareditve ali uničenja poslovnih listin. 

Novoizvoljena predsednica se je morala že v času kampanje otepati očitkov o domnevnem ponarejanju listin v času, ko je zasedala funkcijo predsednice Rdečega križa Slovenije. Njen zavod Info hiša naj bi namreč leta 2015 izdal fiktiven račun Rdečemu križu za storitev pravnega svetovanja v vrednosti 778 evrov. Tega svetovanja njen zavod naj ne bi izvedel, Pirc Musarjeva pa naj bi takrat tako poskušala dobiti izplačan honorar za poslovodenje za mesto predsednice RKS.

"Šlo je za plačilo honorarja, ki je pripadal predsedniku oz. predsednici in je bil 500 evrov neto na mesec. Na RKS namreč nisem bila zaposlena, skladno s pravili pa je predsedniku takrat pripadal honorar. Tega sem si, mimogrede, s 1000 evrov neto sama znižala takoj po prihodu na 500 evrov neto," se je že v času kampanje glasil odgovor Pirc Musarjeve za medije. Zatrdila je, da je šlo za nenameren zaplet.

primopredaja Pahor Pirc Musar Slovenija Pirc Musar bo to dolgoletno Pahorjevo prakso takoj po novem letu prekinila volilni štab Nataša Pirc Musar Pirc Musar Slovenija Predsednica ob državnem prazniku: Izzive lahko premagamo!

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 11
  • Avatar luckyss
    luckyss 05:40 30.december 2022.

    Tudi ona ni bila moj izbir, ampak je nekakšno nujno zlo, podobno kot predsednica državnega zbora Urška Monroe - Lolobrigita...Ampak takšna je politika, ko živiš v državi kjer je 15% idiotov, moraš sklepati kompromise...In da boste lažje dihali med orgazmiranjem, ...prikaži večm, pomislite na svojega Janeza in njegove ovadbe in na tiste reči, kjer bo še ovaden..

  • LudvikK. 03:33 30.december 2022.

    Gospa nas je preko rtv stožila za 70.000 odškodnine, poskušala je oškodovat dobrodelno organizacijo, plačuje manj dohodnine od povprečnega državljana, premoženja pa ima v vrednosti večih milijonov. G. Brecelj pravi, da mu je celo grozila, nekateri obupanci, ki so rabili ...prikaži več pravno pomoč pa so povedali, da jim je njena pisarna zabrusila, da niso dobrodelna organizacija.

  • Avatar R_D
    R_D 01:53 30.december 2022.

    Milijonarka plačuje manj dohodnine od povprečnega zaposlenega. Poskušala je ogoljufat dobrodelno organizacijo pa so jo zalotili. Ampak, ker rtv in 24kur pravita da je kul, vi plešete. Važno, da je ženska pravi Mladina. Imate lopovskega pv, ki je obogatel na ...prikaži več vaš račun in vam zvrtal milijardno luknjo v eles in hse in brezčutno, brezsrčno predsednico, ki vam prodaja pravno državo. Pravna država bo veljala samo za vas, za njo/njih nikoli.