Slovenija
35041 ogledov

Pirkovič Svetlani Makarovič predlagal "dozo Očenaša"

Svetlana Makarovič Vid Rotar / mediaspeed.net
Padale so ostre besede ...

Svetlana Makarovič, pesnica, pisateljica in šansonjerka, je na petkovem protivladnem protestu prebrala svojo pesem, ki jo je naslovila Utrip laži. Kot je razvidno iz vsebine, jo je namenila zgodovinarju in novinarju Jožetu Možini, kot odziv na oddajo Utrip, ki jo je pred časom pripravil za TV Slovenija. Spomnimo: ta je zaradi avtorjevega prikaza bitke v Dražgošah sprožil precej ogorčenja. Več o tem v članku Sobotni Utrip na TV Slovenija razburja

"Kdo poklicni je lažnivec, kdo potvarja zgodovino, kdo ponižni hlapec vlade? O, poznamo ga, Možino! To zmenè, nikoli sito, našla svinja je korito, žre, se baše in kozla, itak drugega ne zna. Izkozlal je Pričevalce, stopil je med izdajalce," je Možino okrcala Makarovičeva.

Možini v bran pa je stopil novinar Igor Pirkovič - in to kar s svojo pesmijo.

"Morda iz lastne stiske in ker se vam dovoli, udarce sila nizke delite naokoli. Makarovič Svetlana, možganski trust levice, je vaša vest oprana v imenu neresnice? Saj ta, ki poln je gneva do drugih, ki jih blati, v obraz lahko zardeva pred sestrami in brati. Čemu tako brezčutno nad Primca in Možino, čemu tako okrutno nad lastno zgodovino? Saj veste, kdor sovraži in druge rad prezira in, kdor je ujet na laži, resnici pot zapira. Na koncu dobro zmaga in ne resnica vaša. Edino, kar pomaga, je doza Očenaša," je sklenil Pirkovič.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 67
  • Aqua 23:01 22.februar 2022.

    G. Pirkovič pa naj malo zrihta programe ki jih moramo placevati, da ne bo taka revščina na tv

  • Aqua 22:59 22.februar 2022.

    O, Pirkovič, niti do kolen ji ne segate. Samo to vam ostane da hlapcevsko sledite svojemu liderju le tako boste ostali nad vodo. Ne vem po cem mislite da ste boljši, razgledanost, premoženje, lepota. G. Svetlana vsa čast.

  • Avatar Jaka Steiner
    jaka4 19:45 25.januar 2022.

    Ko Svetlana spregovori, Jožeta to močno boli, pravljico še on napiše, ovčice ga hvalijo in mu sledijo, vsi pametni se mu pa smejimo.