Slovenija
2718 ogledov

Pivčeva napisala pismo članom stranke: "Tako čutim"

Aleksandra Pivec Saša Despot
Predsednica DeSUS se je dan pred odločanjem sveta stranke o njeni funkciji s pismom obrnila na članstvo.

Aleksandra Pivec je v pismu spomnila na obtožbe na njen račun in zagotovila, da je vedno ravnala zakonito in transparentno, če je kar koli storila narobe, pa bo sprejela posledice. Potem ko je svet DeSUS pred dvema tednoma Pivčevi izrekel nezaupnico, bo jutri predvidoma obravnaval tudi predlog za njeno razrešitev. V stranki je nastal spor o tem, ali svet stranke sploh lahko razreši predsednika, ali je to zgolj v pristojnosti kongresa.

Opozarja na lastne interese nekaterih

"Odgovornost, da stranko vodim, mi je dalo članstvo, in jaz sem jo sprejela. Če zaupanja članstva ni več, kar bo članstvo povedalo na kongresu, bom to odločitev spoštovala," je v pismu članstvu zapisala predsednica stranke. Po njenem mnenju želijo posamezniki znotraj stranke s svojim početjem odvzeti pravico članstvu do izbire predsednika in s tem zagotoviti uveljavitev svojih lastnih interesov, in ne interesov stranke.

Spomnila je, da je izvršni odbor že 14. avgusta sprejel sklep za predčasen sklic kongresa DeSUS, vendar svet stranke po njenih ocenah s tem odlaša. V primeru upoštevanja sklepov izvršnega odbora bi danes bili že zelo blizu datuma novega kongresa, je prepričana.

Ne misli odnehati

Uvodoma je v pismu članstvu navedla, da se obrača nanje, saj jim želi pojasniti dogajanja, izpostavljena v medijih v zadnjem času, in razloge, zaradi katerih čuti, da mora vztrajati. Poudarila je, da se od vstopa v DeSUS in njeno aktivno participacijo v njej zavzema za rast stranke in njenih ciljev, pri vseh ključnih vprašanjih upošteva mnenje večine.

"Obtožujejo me veliko stvari. Na očitke sem odgovorila in bom odgovarjala tudi v prihodnje. Vedno sem ravnala in ravnam zakonito in transparentno. Če sem karkoli naredila narobe, bom sprejela posledice," je zagotovila. Namero, da bi jo lahko razrešil svet stranke, je označila za nevaren precedens, pri katerem verjame, da članstvo ne bo sodelovalo. Napovedala je, da ne bo dovolila, da posamezniki ali določene politične struje na pravno sporen in nedemokratičen način mečejo slabo luč na delovanje stranke.

Aleksandra Pivec Slovenija Pivčeva grozi Gantarju, kaj se bo zgodilo, če jo bodo razrešili

Napovedani odhodi

Nezaupnico predsednici so svetu predlagali poslanci, ki so Pivčevo tudi pozvali k odstopu, in sicer zaradi očitkov glede plačil ob gostovanjih po Sloveniji, na katerih je prepletala službene zadeve z zasebnimi. Poslanci in predsednik sveta Tomaž Gantar so sicer v primeru, da Pivčeva ostane na čelu stranke, napovedali odhod iz nje.

Če bo Pivčeva razrešena, je pričakovati tudi izvolitev novega začasnega vodstva stranke. Med najverjetnejšimi kandidati za to nalogo je Gantar.

Aleksandra Pivec in Tomaž Gantar Slovenija Neverjetno, kako se Pivčeva oklepa funkcije predsednice DeSUS-a

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 12
  • Janez 07:56 09.september 2020.

    Če tota ni fuknjena potem ni nihče. Pa večina Štajercev je bolj pametnih. Še ni dojela, da je večina ne mara, da je polna korupcije in da bi bilo dostojno da odide sama!

  • leonardo 07:39 09.september 2020.

    Jaz tudi čutim, da malo bolj zdravo razmišljam kakor ti, pa nisem na takšnem vrtljivem stolčku kot ti!

  • jezero 06:19 09.september 2020.

    Odstavile jo bodo prve volitve. za vedno.

Sorodne novice